Az Egyesült Államokban már több regisztrált fertőzött van, mint Kínában

Coronavirus COVID-19 Drive-Through Testing Site At Frank Hotchkin Memorial Training Center In Elysian Park, Los Angeles, California USA United States IDSOK America NurPhoto California CA LA West Coast Los Angeles Hollywood Elysian Park County CITY Editori
Vizsgálatra érkezik egy autós az egyik kaliforniai tesztállomásra
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államokban a vírusfertőzöttek száma meghaladta a Kínában regisztrált fertőzöttek számát - jelentette csütörtökön délután a Johns Hopkins egyetem és kórház.
Vágólapra másolva!

A tekintélyes baltimore-i intézmény adatai szerint az Egyesült Államokban - washingtoni idő szerint csütörtökön délután - 82 ezer 404 fertőzést diagnosztizáltak az új típusú koronavírussal, míg Kínában 81 ezer 782 a regisztrált fertőzöttek száma.

Vizsgálatra érkezik egy autós az egyik kaliforniai tesztállomásra Forrás: AFP/NurPhoto/Image Press Agency

Az amerikai tagállamok szerinti megoszlást tekintve a járvány legerőteljesebben New York államban és a vele szomszédos New Jersey-ben, valamint a nyugati parti Kaliforniában szedi áldozatait. Az új típusú koronavírust egyedül New York államban csaknem 33 ezer embernél azonosították, és itt haltak bele a legtöbben a fertőzés nyomán kialakult betegségbe: 385 ember vesztette életét. A gyorsan terjedő vírus az Egyesült Államokban eddig összesen 1173 ember életét követelte.

Világszerte több mint 526 ezer embert diagnosztizáltak a fertőzéssel, és több mint 23 ezer a halálos áldozatok száma. Az amerikai egészségügyi szakemberek, köztük a vírus terjedésének visszafogását és a betegek kezelésének feltételeit összehangoló kormányzati munkacsoport tagjai folyamatosan arra figyelmeztetnek, hogy az Egyesült Államokban a vírus további gyors terjedésére, sőt új epicentrumok kialakulására lehet számítani.