Több millió dollárral szállt be Soros György a Trump elleni kampányba

Soros György
US investor George Soros gives a speech on the occasion of the "25th Anniversary of the Open Medical Institute" in Vienna, Austria, on November 19, 2018. (Photo by HERBERT NEUBAUER / APA / AFP) / Austria OUT
Vágólapra másolva!
Donald Trump elleni demokrata párti hirdetéseket finanszíroz óriási összegekben Soros György amerikai tőzsdespekuláns. A jelenlegi elnököt most a koronavírus elleni védekezés miatt támadják azokban az államokban, ahol nagyon szoros volt a küzdelem 2016-ban. Nem ez az első alkalom, hogy Soros a választások befolyásolására tesz kísérletet. 
Vágólapra másolva!

Több millió dolláros kampányba kezdett a Demokrata Párt politikai akcióbizottsága (PAC) Donald Trump amerikai elnök ellen azokban az államokban, ahol 2016-ban nagyon szoros lett az amerikai elnökválasztás eredménye. A Trump elleni hirdetések arról szólnak, hogy az elnök nem megfelelően kezeli a koronavírus-járványt – írta a Washington Free Beacon. A PAC ezen a héten 6 millió dollárt költ majd el hirdetésekre Florida, Michigan, Pennsylvania és Wisconsin államokban.

Soros György több millió dollárt költ Trump-ellenes kampányra Forrás: AFP/Herbert Neubauer

A Demokrata Párt PAC-ja egyébként február 21-én 3 millió dollárt kapott Soros György hasonló szervezetétől.

Az amerikai tőzsdespekuláns hét számjegyű adománya a PAC által az elmúlt hónapban bejelentett 3,9 millió dollár 77 százalékát teszi ki.

A portál cikkéből az is kiderül, hogy

a demokraták legfőbb adományozói elárasztották azokat az államokat, ahol négy évvel ezelőtt nagyon szoros volt a különbség Trump és Hillary Clinton között.

Az is kiderült, hogy Soros a demokrata politikai akcióbizottságnak eddig összesen 5 millió dollárt adományozott. Soros mindezek mellett egy másik Trump-ellenes projektet is támogat. Annak a lényege, hogy az ingadozó államokban fejtsen ki erőteljes kampányt a jelenlegi elnök ellen. Szintén csatlakozott Soroshoz az a Scott Wallace is, aki 2018-ban sikertelenül próbált egy képviselőházi mandátumot szerezni Pennsylvaniában.