Meghalt egy újabb kincsvadász a Sziklás-hegységben

2020.03.26. 12:43

Meghalt az egyik motorosszános kincsvadász, miután barátjával együtt elakadtak az amerikai Sziklás-hegységben. Az 58 éves férfi holttestét Utah és Colorado állam határának közelében találták meg, társára kimerülve akadtak rá. A Sziklás-hegység rejtett kincsei sok tapasztalatlan kalandort vonzanak, ezért gyakoriak a halálesetek.

Forrest Fenn kincseit emberek ezrei próbálták már megtalálni 2010 óta, miután az egykori műkereskedő bejelentette, hogy 2 millió dollár értékű kincset rejtett el valahol a hegységben. A kalandorok közül még senkinek sem sikerült megtalálnia, ami látszólag jól szórakoztatja a 89 éves férfit.

A CBS cikke szerint az 58 éves férfi és társa csak néhány üveg vizet és némi édességet vitt magával az útra, ami a helyi seriff szerint még egy egynapos túrára sem lett volna elég. A két férfi március 17-én indult el coloradói otthonából. 

A Sziklás-hegységForrás: Pixabay.com / 12019

A férfi idősebb, 65 éves társát mentőhelikopterrel vitték kórháza, továbbra is ápolják, mert kimerült és kiszáradt. 

A kincskeresésbe eddig hat ember halt bele, 2016-ban négyen nem élték túl a kalandosnak ígért utazást. 2017-ben egy papot hoztak le holtan a hegyek közül, aki szintén a rejtélyes kincs nyomába eredt.