3 ezer muszlimnak strandot épít a svéd állam Stockholmban a koronavírus-járvány kellős közepén

Vágólapra másolva!
A svéd baloldali kormánykoalíció szerint ebben az időszakban is a muszlimok integrálása a legfontosabb feladat, ezért – közpénzből – egy szabadtéri fürdőt épít nekik közel Stockholm leghírhedtebb no-go zónájához, a Rinkebyhez. A létesítményt olyan víztisztító rendszerrel látják el, amely lehetővé teszi, hogy állítólag egészségügyi kockázat nélkül mindenki olyan ruhában fürödjön benne, amilyenben csak akar – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. Elsősorban persze - a nők - burkiniben. És mindezt a koronavírus-járvány kellős közepén gondolják fontosnak. Mint köztudott, Svédországban szinte semmilyen érdemi óvintézkedést nem hoztak, a kormány a fertőzöttek számát sem hozza nyilvánosságra.
Vágólapra másolva!

Mióta a muszlim migránsok tömegesen elárasztották a kontinenst, az európaiak számára visszatetsző, hogy az asszonyok ruhában jelentek meg a fürdőkben, uszodákban, strandokon – amely számukra vallási előírás, viszont - teszi fel a kérdést a V4NA nemzetközi hírügynökség - sokakban felmerül,

Ez eddig is sok feszültség forrása volt. Franciaországban több polgármester megpróbálta betiltani a burkinifürdést.

Tavaly szeptemberben viszont

burkiniben fürdőzve tiltakoztak a burkatilalom ellen aktivisták egy párizsi uszodában.

Egy burkinit viselő franciaországi muszlim nő. A kép illusztráció Forrás: Twitter

A vendégek felháborodtak az akciójukon, volt, aki meztelenre vetkőzött, hogy a tiltakozók ellen tiltakozzon. Végül az úszómesterek és a helyszínre érkező rendőrök vezényelték ki az iszlamista aktivistákat a medencéből, a vezetőség pedig úgy döntött, hogy bezárja az uszodát.

Egy másik esetben veszekedés tört ki a bécsi Simmering uszodájában, amikor a női öltözőben egy osztrák nő meztelenre vetkőzött úszás után, hogy át tudjon öltözni. Az öltözőben viszont egy burkinit viselő nő is volt a hétéves kisfiával. A muszlim anya pedig felháborodott, mert szerinte a gyermekét zavarta az osztrák nő meztelensége.

- mondta utóbb az osztrák Susanne S.

Az ilyen típusú helyzeteket Finnországban úgy próbálják meg kiküszöbölni, hogy több uszodában külön idősávot vezettek be, amikor csak muszlimok, főleg muszlim nők látogathatják a létesítményeket.

Egy török származású muszlim vállalkozó, Abdullah Zeran pedig három millió euróból építene uszodát és szaunát kizárólag muszlimoknak Frankfurtban.

A 38 éves férfi terve, hogy az iskolás lányok és fiúk elkülönített úszásoktatáson vehessenek majd részt.

Ennél is előbbre járnak a "progresszivitásban" Stockholmban, ahol már elkezdték a muszlimoknak szóló strand építését

– számolt be róla a Nya Tider norvég hírportál alapján a Voice of Europe.

Az épülő strand Stockholmban Forrás: V4NA

A strand építésének a költségeit természetesen a svéd adófizetők állják.

A projekt menedzsere, Pye Seaton azt mondja, hogy a fürdő modern víztisztító rendszerrel készül, főként azért, hogy a muszlimok bármilyen öltözékben fürödhessenek benne.

A 3000 ember befogadására képes kültéri építményt májusban adják át, már ha a koronavírus-járvány ebben meg nem gátolja őket...

A Järvafielden található strand Tensta és Rinkeby között helyezkedik el, de Akalla és Kista környékéről is könnyen megközelíthető. Ezekben a körzetekben magas a muszlim lakosság aránya,

Rinkeby pedig az egyik leghírhedtebb no-go zóna.

Erről már 2017-ben azt nyilatkozta a svéd főügyész, hogy

Az új strandról a norvég lap azt írja, hogy az "túlnyomó részt" a muszlimoknak épül, de várhatóan a svédeket sem zárják majd ki.