Tízfős banda rendőrökre támadt utcakövekkel a Párizs melletti migránsnegyedben, mert ellenőrizni akarták a kijárási tilalmat

Vágólapra másolva!
Súlyos sérüléssel vitték kórházba azt a francia rendőrnőt, akit egy tízfős társaság dobott fejbe, amikor a lakhelyelhagyási engedélyüket akarta ellenőrizni - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. A koronavírus Olaszország és Spanyolország mellett Franciaországban pusztít leginkább Európában, ezért kijárási tilalmat vezettek be. A Párizstól nem messze levő kisváros, Beauvais migránsnegyedében támadták meg a rendőröket. Legalább tízen dobálták a rendőröket utcakövekkel, de közülük csak kettőt tudtak elfogni.
Vágólapra másolva!

A 23 éves francia rendőrnő az Oise megyében lévő Beauvais városában végezte a munkáját kollégáival, amikor

rájuk támadt egy tízfős társaság, akiknek a lakhelyelhagyási engedélyüket ellenőrizték volna.

A fiatalok agresszíven ellenálltak a rendőröknek, és utcakövekkel dobálták őket.

A fiatal rendőrnő súlyosan megsérült, agyi vérömlennyel szállították kórházba, ahol azonnal megoperálták.

A támadók közül egy testvérpárt, egy 17 és egy 22 éves fiatalt letartóztattak a rendőrök.

Christophe Castaner belügyminiszter a Twitteren azt írta, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy ezek a rendkívül súlyos cselekedetek ne maradjanak büntetlenül. A rendőrnő - ahogy az AFP fogalmazott - nincs életveszélyben.

Az Europe 1 stábja szerda délelőtt a helyszínen forgatott, tudósításuk szerint a rendőrség által ismert bűnözőkről van szó. Arról is beszámoltak, hogy a három rendőr - beleértve a rendőrnőt is - kifejezetten tapasztaltak voltak, hogy kell eljárni egy nehéz környéken. Aki fejbe dobta a rendőrnőt, azt továbbra is keresik. A Le Figaro úgy tudja, hogy nemcsak kövekkel, de petárdaszerűségekkel is dobálták a bűnözők a rendőröket.