Pozitív lett Károly herceg koronavírustesztje

II. Erzsébet, Károly herceg és Kamilla hercegnő
Vágólapra másolva!
Károly walesi herceg koronavírustesztje pozitív lett, ezt megerősítette a Clarence House is. A felesége, Kamilla cornwalli hercegné tesztje viszont negatívnak bizonyult. A 71 éves brit herceg tünetei egyelőre enyhék.
Vágólapra másolva!

A brit trónörökös jelenleg elszigetelten tartózkodik feleségével együtt a királyi család skóciai rezidenciáján, Balmoral kastélyában.

Károly hercegnek csak enyhe tünetei vannak

írja a brit The Telegraph a londoni Clarence House, azaz az udvar szóvivőjére hivatkozva.

A szóvivő szerint Károly általánosságban véve jó egészségi állapotnak örvend, az elmúlt napokban pedig Balmoral kastélyában teljes elkülönítésbe vonult, és ottani lakosztályában dolgozik.

A walesi herceg az új típusú koronavírus szempontjából a veszélyeztetett korcsoportba tartozik, mivel 71 éves.

A felesége, a 72 éves Kamilla cornwalli hercegné tesztje negatív lett.

Azt pontosan nem lehet tudni, hogy a trónörökös kitől kaphatta el a vírust, mivel az utóbbi néhány napot leszámítva számos hivatali kötelezettségének tett eleget, ami nagy sok emberrel való személyes kontaktust feltételez.

Károly herceg március 10-én találkozott Albert monacói herceggel,

egy londoni rendezvényen.

A monacói államfő 9 nap múlva jelentette be, hogy pozitív lett a koronavírustesztje.

Egyes brit sajtóorgánumok szerint könnyen elképzelhető, hogy Alberttől kaphatta el a fertőzést a walesi herceg, de erről hivatalos kommünikét még senki sem adott ki.

A Buckingham-palota, II. Erzsébet királynő londoni rezidenciája közben közölte, hogy

a 94. évében járó uralkodó jó egészségnek örvend.

A palota szóvivője szerint a királynő legutóbb március 12-én találkozott Károly herceggel.

Az illetékes nem tért ki arra, hogy az uralkodón is végeztek-e koronavírus-szűrést, csak annyit közölt, hogy

a királynő minden vonatkozó egészségügyi útmutatást betart.

II. Erzsébet, aki 68 éve ül az Egyesült Királyság trónján, a hét eleje óta legnagyobb vidéki rezidenciáján, a London nyugati határában lévő Windsorban tartózkodik.

A Clarence House szerdai tájékoztatása szerint Károly herceget hétfőn vetették alá koronavírus-szűrésnek, miután tünetei megfeleltek a szűrés elvégzéséhez kidolgozott kritériumoknak. A vizsgálatot a brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) végezte el és az eredményt kedd este közölték a trónörökössel.

Károly - az uralkodó és férje, Fülöp edinburghi herceg legidősebb gyermeke - az első helyen áll a brit trónutódlási sorban.

A 99. évében járó Fülöp hercegről a szerdai udvari közlemények nem tesznek említést.

Fülöp korábban a brit királyi család legaktívabb tagjai közé tartozott, de 2017 őszén hivatalosan visszavonult a közszerepléstől, és bár néha, főleg családi eseményeken azóta is megjelenik, nyilvános rendezvényeken már nem vesz részt.