A járvány sújtotta emberiségért imádkozott Ferenc pápa

FERENC pápa
Róma, 2020. március 15. A Vatikáni Híradó által közreadott képen Ferenc pápa feszület előtt imádkozik a római San Marcello al Corso-templomban 2020. március 15-én, az új koronavírus-járvány idején. A Krisztus-szobrot az 1552-es pestisjárvány idején körbehordozták Rómában, mert gyógyító erőt tulajdonítottak neki. Olaszországban 1809-re emelkedett az új típusú koronavírus halálos áldozatainak száma, a diagnosztizált fertőzöttek száma 24 747-re nőtt. MTI/AP
Vágólapra másolva!
Irgalmasságot kért az emberiségnek, támaszt a betegeknek, valamint az őket ápolóknak Ferenc pápa azzal a miatyánk imádsággal, melyet szerdán délben mondott el a Vatikánban egyenes nemzetközi közvetítésben.
Vágólapra másolva!

A katolikus egyházfő a pápai lakosztály úgynevezett könyvtárszobájából jelentkezett be. Ferenc pápa állva mondott rövid beszédet, majd latinul elimádkozta a miatyánkot.

Ferenc pápa feszület előtt imádkozik a római San Marcello al Corso-templomban március 15-én, az új koronavírus-járvány idején Forrás: MTI/AP/Vatikáni Híradó/-

A pápa korábban jelentette be, hogy a világ keresztény közösségeinek vezetőit és hívőit közös imára szólítja az új koronavírus okozta betegség, a Covid-19 miatt kialakult járványhelyzet miatt.

Közös imára szólított az egyházfő

Ferenc pápa elmondta, a miatyánk imádsággal irgalmasságért könyörög az emberiség számára, melyet a koronavírus-járvány kemény próbára tesz.

– jelentette ki a pápa.

Hozzátette, az imádság a betegekért és családjaikért szól, az őket segítő egészségügyi dolgozóknak, a hatóságoknak, a rendfenntartó hatóságoknak és az önkénteseknek, valamint a közösségeket szolgálóknak.

Miután Ferenc pápa elimádkozta a miatyánkot, Angelo Comastri bíboros, a pápa vatikáni helynöke a teljesen üres Szent Péter-bazilika főoltáránál mondta el az úrangyala imádságot.

Ferenc pápa a szerdai általános kihallgatás végén megismételte felhívását, hogy a médián keresztül

minden keresztény csatlakozzon péntek este 6-kor a Szent Péter-bazilika előtt vezetett imájához.

Az imát a Duna Televízió, a Bonum Televízió, a Magyar Katolikus Rádió és a Szent István Rádió élőben közvetíti - olvasható a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia közleményében.

"Isten igéjének meghallgatása és a szentségimádás után Ferenc pápa Urbi et Orbi áldást ad, melyhez teljes búcsú kapcsolódik" - írták.