Terrortámadásokra szólított fel a koronavírus-járvány alatt az Iszlám Állam

IS Islamic State ISIS Iszlám Állam, propaganda, 2015
Vágólapra másolva!
A szélsőséges muszlim terrorszervezet kihasználná, hogy a nyugat-európai országok hatóságai figyelmét elvonja a járványhelyzet, és terrortámadásra buzdítja a híveit - írja a Ripost két külföldi forrásra, a Daily Mailre és a Politicóra hivatkozva. A cikkeket magyar szakértők elemezték és megállapították, hogy valóságos a terrorveszély lehetősége.
Vágólapra másolva!

Az Iszlám Állam nevű terrorista szervezet a koronavírus miatt kialakult helyzetet akarja kihasználni, hogy újból megtámadja a keresztény világot.

Az ISIS hetente megjelenő magazinjában azt írja, hogy koronavírus a "keresztesek legrosszabb rémálma", és ez nekik most egy remek lehetőség a merényletekhez.

A cikk szerint a járványt Allah bosszúból szabadította ránk, hogy keresztényeket gyilkoljon. Arra kérik Allahot, hogy szenvedjenek többet a nyugati országok, de a muszlimokat kímélje meg közben – írja a Daily Mail.

Forrás: Youtube/Wall Street Journal

A cikket a Migrációkutató Intézetben is elolvasták. Arra jutottak, hogy

az Iszlám Állam engedélyezte az európai terrortámadások folytatását.

Az elemzők szerint az időzítés sem véletlen. A keresztény országok hatóságait ma leköti a járvány miatt kialakult helyzet, így sokkal sebezhetőbbekké váltak. Valószínűleg azzal is számolnak a terroristák, hogy az új koronavírus megroppantja a gazdaságokat, így pénzből is kevesebb juthat a terrorizmus elleni védelemre.