Szabadon engedik a zárt táborokban lévő illegális migránsokat Belgiumban

Belgium, migráns
szívesen utaznak busszal a migráns terroristák
Vágólapra másolva!
Alig van már üres hely az ország migránsszállóin, a kiutasításuk pedig a Belga Királyságban sem működik. Ezzel a megoldással viszont felszabadul 200 hely, már csak az a kérdés, hogy a zárt táborokban jobban elterjed-e a vírus, vagy sem – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A bevándorlók alig több, mint felének van munkahelye Belgiumban. Ez az arány az elmúlt években érkezett migránsok esetén pedig még rosszabb – derül ki a Belga Nemzeti Bank jelentéséből, amelyről a V4NA.com is írt, első alkalommal még januárban.

Migránsok Belgiumban. A kép illusztráció Forrás: BELGA/AFP/Dirk Waem

Migránsok pedig bőven érkeznek az országba. Egy Brüsszelhez közeli városban, Mechelenben például tavaly ősszel még egy emelettel kellett bővíteni a migránsszállót, más belga városokban pedig új szállásokat kellett létrehozni számukra.

Kitoloncolni Belgium sem tudja őket. 10-ből csupán 1 főt sikerült kitoloncolniuk

– írta tavaly decemberben a Voice of Europe, a vrt.be-re hivatkozva.

A koronavírus betörése azonban új helyzet elé állította az illegális migránsokkal teli országokat.

- mondták az orvosok a brit The Guadiannek.

Belgiumban az a döntés született, hogy

a COVID-19 járvány miatt a Bevándorlási Minisztérium (DVZ) kienged 200 illegális bevándorlót a zárt táborokból.

A DVZ szóvivője, Geert De Vulder szerint elsősorban a krónikus betegségekkel, például cukorbetegséggel vagy szívbetegséggel rendelkező migránsokat engedik szabadon. Hangsúlyozta, hogy csak azokat bocsátják el, akik nem követtek el bűncselekményeket.

Geert De Vulder azt mondta, hogy

Ez történik majd a Steenokkerzeelben, Bruggeben, Merksplasban és Vottemben is, ahol eddig zárt táborok voltak - fűzte hozzá.