Több millió Németország számára megrendelt szájmaszk eltűnt Kenyában

Vágólapra másolva!
Nyoma veszett egy hatmillió szájmaszkból álló szállítmánynak Kenyában, amelyet a német védelmi minisztérium rendelt meg a koronavírus elleni védekezéshez – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség a német Der Spiegel magazin információi alapján. Az Annegret Kramp-Karrenbauer vezette minisztérium emiatt kínosan magyarázkodik.
Vágólapra másolva!

Nyomtalanul eltűnt egy nagy értékű szájmaszkszállítmány a mombaszai (Kenya) repülőtéren, számolt be róla kedden német honvédelmi minisztériumi forrásra hivatkozva a Der Spiegel online kiadása.

A koronavírus elleni védekezéshez szükséges hatmillió szájmaszknak március 20-án kellett volna megérkezni Németországba.

A német hadsereg küldöttsége azonban nem tudta átvenni a szállítmányt, amely a gyanú szerint nyerészkedő bűnbandák kezére került.

Az Annegret Kramp-Karrenbauer vezette német védelmi minisztérium egyelőre nem tud kielégítő magyarázatot adni az esetre,

a minisztérium szóvivője csupán a Kínából megrendelt szállítmány eltűnését erősítette meg.

A német szövetségi kormány 241 millió euró értékben rendelt szájmaszkokat és egyéb védőeszközöket, ez a szállítmány lett volna az első, amely Németországba érkezett volna.