Koronavírus-gyanús túrázó zuhant a mélybe a Magas-Tátrában

2020.03.23. 15:56

A mélybe zuhant egy koronavírus-gyanús turista a Magas-Tátrában. A hegyimentők nehéz helyzetben vannak: ha lehozzák a holttestét, akkor nekik is karanténba kell vonulniuk.

Koronavírus-gyanús túrázó zuhant a mélybe a Magas-Tátrában lévő Viszóka-csúcs közelében - írja a hegyimentők jelentése alapján a Parameter.sk. 

Egy 53 éves férfi zuhant a mélybeForrás: Jerzy Opioła/Wikipedia

A hegyimentők azt írták, hogy az 53 éves férfi balesetét 34 éves unokaöccse jelentette be, mindketten pozitív utazói kórelőzmény jeleit mutatják, vagyis olyan helyen jártak, ahol megfertőződhettek a vírussal. A fiatalabb férfi maga jött le a hegyről, azonban az idősebb férfi után keresőakciót indítottak. A lap szerint a kutatáshoz segítséget kértek a belügyminisztériumból is, de a viharos szél és a havazás miatt a helikopter nem tudott felszállni.

A férfit vasárnap nem találták meg, csak a személyes tárgyait. A hegyimentők azonban nehéz helyzetben vannak: ha rábukkannak a férfi holttestére, akkor el kell dönteniük, mit kezdjenek vele. Ha ugyanis lehozzák a hegyről, akkor nekik is 14 napos karanténba kell vonulniuk, miközben már így is kevesen vannak.