Napok óta először csökkent a halottak és az új betegek száma Olaszországban

koronavírus, olaszország
Milánó, 2020. március 21. Vásárlók állnak hosszú sorban egy szupermarket előtt a koronavírus-járvány miatt bevezetett, a mozgást korlátozó tilalom idején Milánóban 2020. március 21-én. Olaszországban eddig 53578 fertőzött személyt regisztráltak, a halálos áldozatok száma 4825-re emelkedett. Az olasz hatóságok szerint elmúlt 24 órában 793 új halálesetet rögzítettek. MTI/EPA-ANSA/Sergio Pontorieri
Vágólapra másolva!
A korábbinál kevesebben, de még mindig több mint hatszázan haltak meg Olaszországban az új típusú koronavírus-járványban az elmúlt 24 órában, s ezzel 5476-ra emelkedett a Covid-19 betegség eddigi áldozatainak száma - közölte vasárnap esti tájékoztatóján az olasz polgári védelmi hatóság. A diagnosztizált fertőzöttek száma egy nap alatt szintén csökkent, de így is 3957 új beteget tartanak számon.
Vágólapra másolva!

Az igazolt fertőzöttek száma az egy nappal ezelőtti 4821-ről majdnem ezerrel csökkent. Angelo Borrelli a polgári védelem vezetője kijelentette, remélik, hogy a csökkenés a következő napokban is folytatódik.

Hozzátette, a számok talán elkezdték mutatni a korábban bevezetett óvintézkedések hatását.

A halálesetek száma a szombati 793-ről 651-re csökkent.

Vásárlók állnak hosszú sorban egy szupermarket előtt a koronavírus-járvány miatt bevezetett, a mozgást korlátozó tilalom idején Milánóban 2020. március 21-én. Forrás: MTI/EPA-ANSA/Sergio Pontorieri

Lombardiában az utóbbi egy nap alatt 361 személy halt meg, de ez sokkal kevesebb a szombati 546-hoz és a pénteki 381-hez képest is.

Az olasz belügyi tárca betiltotta az egyik városból vagy településről egy másikba történő mozgást.

Eddig ez csak ellenőrzött volt, de nem tiltott.