Köveket akartak lopni a felújítás alatt álló Notre-Dame székesegyházból

Notre Dame, belső fotók a tűz után, 2019.04.15, 2019.04.16.
A picture taken on April 16, 2019 shows an interior view of the Notre-Dame Cathedral in Paris in the aftermath of a fire that devastated the cathedral. - The Paris fire service announced that the last remnants of the blaze were extinguished on April 16, 15 hours after the fire broke out. Thousands of Parisians and tourists watched in horror from nearby streets on April 15 as flames engulfed the building and rescuers tried to save as much as they could of the cathedral's treasures built up over centuries. (Photo by - / AFP)
Vágólapra másolva!
Tolvajokat fogtak a felújítás alatt álló párizsi Notre-Dame székesegyházban. A két férfi, akiket a rendőrök letartóztattak, köveket akartak lopni.
Vágólapra másolva!

A The Parisien című napilap vasárnap jelentette, hogy a biztonsági őrök két ittas férfit találtak a napokban a katedrálisban, amely tavaly áprilisban rongálódott meg súlyosan a tetőszerkezetében kiütött tűz miatt. A lap szerint az építési területre behatoló férfiakat kedden egy vitorlavászon alatt találták meg az őrök.

A tolvajok köveket akartak lopni a templomból, hogy eladják azokat.

Andre Finot, a katedrális szóvivője elmondta, hogy már a feketepiacon árulják a több mint 800 éves gótikus székesegyház köveit. Az interneten pedig sok hamisítvány is feltűnt.

A pusztító tűzvész utáni helyreállítási munkálatokat hétfőn állították le a Notre-Dame székesegyházban a koronavírus-járvány terjedése miatt. Ezt megelőzően naponta mintegy száz munkás dolgozott a templomban.

A munkával azért álltak le,

mert a meglévő fertőtlenítési lehetőségek nem garantálták az építkezésen dolgozók biztonságát.

A megerősítési munkákat az eredeti tervek szerint az első félév végén fejezték volna be. Rövidesen kezdődött volna a munkák legkényesebb szakasza, a tűzvész előtt a székesegyház köré emelt állványzat lebontása.