Önkéntes karanténba vonult a brit brexit-főtárgyaló

FROST, David
Brüsszel, 2020. március 2. David Frost, a brit kormány főtárgyalója (j) Brüsszelben 2020. március 2-án, amikor megkezdődik az EU és az EU-ból kilépett Nagy-Britannia jövőbeni kapcsolatáról szóló hivatalos tárgyalások első fordulója. MTI/EPA pool/Olivier Hoslet
Vágólapra másolva!
Önkéntes elkülönítésbe vonult David Frost, az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kétoldalú kapcsolatrendszeréről szóló tárgyalások brit főtárgyalója, miután az új koronavírus okozta betegség tüneteit észlelte magán.
Vágólapra másolva!

A Downing Street pénteki tájékoztatása szerint

Frost tünetei enyhék,

de teljes mértékben betartja a brit kormány ilyen esetekre kidolgozott ajánlását, vagyis tizennégy napig nem mozdul ki otthonából.

David Frost, a brit kormány főtárgyalója (j) Brüsszelben március 2-án Forrás: MTI/EPA pool/Olivier Hoslet

A londoni miniszterelnöki hivatal szóvivője nem közölte, hogy a brit küldöttségvezetőn végeztek-e koronavírus-tesztet.

Elhalasztották a tárgyalásokat

Michel Barnier, az Európai Bizottság főtárgyalója, Frost közvetlen tárgyalópartnere előző nap közzétett Twitter-üzenetében bejelentette, hogy koronavírus-tesztje pozitív lett.

A koronavírus okozta járvány miatt nem tartották meg az új kapcsolatrendszer kialakítását célzó tárgyalássorozat e hétre tervezet londoni fordulóját. A brit miniszterelnöki hivatal szerint a két fél jelenleg a megbeszélések folytatásának más módjait vizsgálja, köztük azt, hogy

lehetséges-e videokonferenciák formájában megtartani a tárgyalási fordulókat.

Nagy-Britannia január 31-én lépett ki az Európai Unióból. A kétoldalú kapcsolatok további szabályrendszeréről szóló tárgyalássorozat március 2-án kezdődött Brüsszelben egy négynapos fordulóval, és e héten folytatódott volna Londonban.