Videókonferenciaként tartják meg a G7-es csúcsot

Vágólapra másolva!
Nem lesz Camp Davidben G7-es csúcs, helyette videókonferenciát tartanak - jelentette be Judd Deere, a Fehér Ház helyettes szóvivője csütörtökön este.
Vágólapra másolva!

Az amerikai elnöki hivatal közleménye szerint az új típusú koronavírus járványa miatt nem rendezik meg a Washingtonhoz közeli, marylandi Camp Davidben a G7-es országcsoport csúcsértekezletét, amelyet június elejére terveztek.

Donald Trump amerikai elnök döntéséről Larry Kudlow, a Fehér Ház gazdasági bizottságának igazgatója már informálta a konferencia résztvevőit. Arról is tájékoztatta őket, hogy a csúcstalálkozót videókonferencia formájában tartják meg.

Az amerikai elnök a hét elején, szintén videókonferencia keretében már tanácskozott a világ legfejlettebb országait tömörítő G7-es csoport vezetőivel. A Fehér Ház helyettes szóvivőjének közleménye szerint áprilisban és májusban hasonló eseményt tervez velük.

A G7-es csoport tagjai az Egyesült Államok mellett Kanada, az Egyesült Királyság, Németország, Franciaország, Olaszország és Japán, de a szervezetben az Európai Unió is képviselteti magát.