Háborús állapotok a bergamói kórházban - drámai videó

Vágólapra másolva!
A Sky News stábja az olaszországi koronavírus-járvány gócpontjának számító Bergamo legnagyobb kórházában forgatott. Korábban még egy tévéstábot sem engedtek be ide. A képek drámaiak, mintha egy katasztrófafilmet látnánk.
Vágólapra másolva!

A Sky News megdöbbentő videóban mutatja be a bergamói kórházban uralkodó állapotokat: a rengeteg beteget nemcsak az intenzív osztályon, hanem a sürgősségin, tárgyalókban, de még a folyosón is ápolják, annyira tele van a kórház. Az intenzív osztályra csak azok kerülnek be, akik szó szerint haldokolnak, a kritikus állapotban lévőknek már nem jut hely.

Az ott dolgozók sosem láttak még csak hasonló állapotokat sem.

A felvételeket figyelmeztetésnek szánják a világ többi országának: ilyen katasztrofális állapotok lesznek mindenhol, ahol nem lépnek időben.

Dr. Roberto Cosentini, a sürgősségi osztály vezetője szerint 50-60 új beteg érkezik naponta a koronavírus okozta tüdőgyulladással.

Hiába Bergamo fő kórháza az egyik legjobban felszerelt az országban, a tüdőgyulladással küzdő betegek hatalmas száma kezelhetetlenül leterheli a rendszert.

- mondta Dr. Lorenzo Grazioli aneszteziológus.

Olaszországban a legfrissebb adatok szerint 41 035 fertőzött van, és 3 405 ember halt bele a betegségbe. A legsúlyosabb a helyzet Bergamóban, ahol már eltemetni sem tudják a halottakat, ezért katonai konvojok szállítják más városok krematóriumaiba a holttesteket.