Dél-Koreában karanténra köteleznek minden Európából érkezőt

dél-korea, koronavírus
Szöul, 2020. március 4. Katonai járműről locsolnak fertőtlenítőszert egy úttestre Szöulban a koronavírus-járvány elleni védekezésül 2020. március 4-én. Dél-Koreában 5328-ra emelkedett a tüdőgyulladást okozó új koronavírussal fertőzöttek száma, és eddig összesen 32-en haltak bele a betegségbe. MTI/EPA/Dzson Hon Kjun
Vágólapra másolva!
Ismét 100 alá csökkent az egy nap alatt regisztrált új koronavírus-fertőzöttek száma Dél-Koreában pénteken, a hét végétől pedig minden, Európából érkező embert 14 napos karanténra köteleznek.
Vágólapra másolva!

A vasárnap életbe lépő rendelkezés a külföldről érkezők kötelező tesztelését is tartalmazza, a karantén pedig azokra is kötelező, akiknek az eredménye negatív lett. A dél-koreai lakhellyel nem rendelkezők egy külön e célra kialakított intézményben lesznek elkülönítve.

A dél-koreai betegségmegelőző központ (KCDC) adatai szerint a nemrég Európából érkező embereknek mintegy 5 százalékának pozitív lett a teszteredménye. A központ ugyanakkor ismét felszólította a dél-koreaiakat, hogy amennyiben az lehetséges, halasszák el tengerentúlra tervezett utazásaikat.

Katonai járműről locsolnak fertőtlenítőszert egy úttestre Szöulban a koronavírus-járvány elleni védekezésül március 4-én Forrás: MTI/EPA/Dzson Hon Kjun

A múlt héten - január 20-a óta először - az egy nap alatt jelentett felgyógyulások száma meghaladta az egy napon regisztrált fertőzöttekét.

Csütörtökig a KCDC adatai szerint

15 525 embert teszteltek, majd vontak karantén alá.

Az országban összesen 316 664 embert teszteltek eddig, 292 487 esetben negatív eredménnyel.

Csütörtökön az ország egészségügyi hatóságai 87 új esetet jelentettek, ezzel a fertőzöttek száma 8652-re emelkedett. Az esetek nagy részét, beleértve 86 újat, a délkeleti Észak-Kjongszang tartományból, elsősorban Tegu városából jelentették. A héten az egy nap alatt regisztrált fertőzöttek száma két számjegyű maradt szerda kivételével, amikor ez a szám 152-re nőtt.

A vírus okozta betegségnek eddig 91 halottja van az országban, a KCDC szerint pedig 60 beteg állapota válságos. A járvány dél-koreai kitörése óta ugyanakkor 2233 gyógyulást is jelentettek.