Spanyolországban az orvosoknak kell eldönteniük, hogy kit mentsenek meg

Vágólapra másolva!
A spanyol kórházakban az orvosoknak kell eldönteni, hogy mely betegeknek van a legtöbb esélye a túlélésre, és őket kell kezelniük, ahogy a fertőzöttek száma lassan eléri a 20 ezret. Egy éjszaka alatt 150 halálos áldozatot szedett a koronavírus-járvány Spanyolországban. Összesen eddig 1 002-en haltak meg - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Míg csütörtökön 3308, pénteken kora délutánig 1903 megbetegedést regisztráltak Spanyolországban. Az összes fertőzött beteg száma már 19980, és 1002 ember belehalt a vírus okozta szövődményekbe.

A helyzet kezelésére a spanyol belgyógyászati társaságok külön tájékoztatót adtak ki az orvosoknak, melyben arról informálják őket, hogy Spanyolországban jelenleg nincs elegendő felszerelés és emberi erőforrás, hogy megfelelően tudják kezelni a járványt, ezért

csak azokat a betegeket engedhetik be az intenzív osztályra, akiknek a legjobb esélyeik vannak a fertőzés túlélésére.

Egy spanyol kórház. A kép illusztráció. Forrás: V4NA

- áll a dokumentumban.

Spanyolország lassan reagált az új típusú koronavírussal való fertőzöttségre, de a gyors terjedés és a halálesetek elszaporodása miatt csütörtök este a kormány bejelentette, hogy bezáratja a hoteleket, és külön segítségnyújtást biztosít majd a nyugdíjas otthonokban élőknek.

Az országban közel 20 ezer (egész pontosan 19 980) megbetegedést regisztráltak,

ezzel Olaszország után a második legsúlyosabban érintett állam lett Európában.

Isabel Diaz Ayuso, a madridi régió elnöke azt is bejelentette, hogy

Rámutatott arra, hogy a tünetek valószínűleg enyhék lesznek,

a problémát a lakosság veszélyeztetett 15 százaléka jelenti.

Éppen ezért az orvosi kapacitások bővítésére az egészségügy és a magánszektor összehangolásával igyekeznek intenzív betegellátást biztosító ágyakká alakítani a hagyományos fekvőhelyeket.

Jelenleg 580 intenzív ágy van használatban, és az Egészségügyi Minisztérium ezt a számot igyekszik növelni. Bejelentették továbbá, hogy a hétvégén "új gyorsteszteket" szeretnének végezni a lakosságon, hogy képet kapjanak a fertőzés kiterjedtségéről.