Harmincegy ember fertőződött meg koronavírussal egy ausztrál esküvőn

Scott Maggs and Emma Metcalf’s wedding was hit with more than 30 cases of coronavirus, the NSW chief health officer confirmed. koronavírus
coronavirus
Vágólapra másolva!
Harmincegy ember - köztük egy harminchetes terhes nő és egy szenátor - fertőződött meg koronavírussal egy esküvőn Ausztrália egyik államában, Új-Dél-Walesben.
Vágólapra másolva!

Az esküvő még március 6-án volt Stanwell Tops településen. További négy ember tesztje is pozitív lett, akik nem vettek részt az esküvőn, de kapcsolatba kerültek a fertőzöttekkel.

Az új-dél-walesi hatóságok most azon munkálkodnak más államokkal együtt, hogy értesítsenek mindenkit, akik részt vettek az esküvőn, mert potenciális fertőzöttek lehetnek - olvasható a News.com.au oldalán.

Az ifjú pár még vár a tesztekre,

miután visszatértek nászútjukról a Maldív-szigetekről.

Andrew Bragg szenátor Twitter-oldalán jelentette be, hogy tesztje pozitív lett.

A harminchetes terhes Sally Hawach szintén megfertőződött. Instagram-oldalán kivételesen stresszes helyzetről számolt be. Van egy két- és egy egyéves gyereke is. Utóbbi ráadásul most nagyon beteg, a koronavírus okozta tünetek jeleit mutatja.

A nő nagyon aggódik, hogy esetleg másokat is megfertőzhetett, és önkéntes karanténra kérte azokat, akikkel március 6-a óta találkozott,

illetve mindenkit, aki a betegség tüneteit veszi magán észre.

Az újdonsült házaspár, Scott Maggs and Emma Metcalf a nászútjukon értesült a tömeges megbetegedésekről. Száznegyven fős esküvőjük még azelőtt volt, hogy a miniszterelnök bejelentette: tartsanak megfelelő távolságot egymás között az emberek a vírus terjedésének megfékezése céljából.

Emma Metcalf és Scott Maggs Forrás: Instagram

Az ausztrál hatóságok azóta azt közölték, hogy a legrosszabb forgatókönyv szerint akár 150 ezer ausztrál is meghalhat.

Ausztráliában eddig összesen 709-en fertőződtek meg koronavírussal, hatan meghaltak

- közülük öten Új-Dél-Walesben -, negyvenhatan viszont felépültek a betegségből.