Másodszor is negatív lett a brazil elnök vírustesztje

10217 DF - Brasilia - 06/24/2019 - Ceremony for the inauguration of the Chief Minister of the General Secretariat of the Presidency of the Republic and the President of the Post Office - Jair Bolsonaro, president of the republic, on Monday, June 24, durin
Jair Bolsonaro
Vágólapra másolva!
Az év végéig tartó rendkívüli állapot kihirdetését kezdeményezi a törvényhozásban a brazil szövetségi kormány az új koronavírus-járvány megfékezése érdekében - tudatta közlemény útján a kabinet helyi idő szerint kedd éjjel.
Vágólapra másolva!

Rendkívüli állapot esetén a kormányzat eltérhet az előre lefektetett szigorú fiskális előírásoktól, és több pénzt fordíthat a védekezésre. A kabinet szerint erre a munkahelyek megőrzése és az emberek egészségének megóvása miatt van szükség.

Jair Bolsonaro Forrás: AFP/Mateus Bonomi/AGIF/Mateus Bonomi

Pár perccel később Jair Bolsonaro brazil elnök a Twitteren közölte: a második szűrés is azt mutatta ki, hogy nem fertőződött meg a SARS-CoV-2 vírussal, amely a járványt okozza. Az elnököt már a múlt héten is megvizsgálták, mert sajtótitkáráról, Fabio Wajngartenről kiderült, hogy elkapta a Covid-19 névre keresztelt betegséget.