Vesztegzár alá kerül egy ausztriai régió

A tüdőgyulladást okozó új koronavírus járványa miatt vesztegzár alá vont egyik ausztriai falu. Sankt Anton am Arlberg határában megállítanak egy autót rendőrök 2020. március 14-én. A vírus terjedésének megakadályozására több település is karanténba került 14 napra Ausztriában.
Vágólapra másolva!
Azonnali hatállyal vesztegzár alá helyezték kedden az ausztriai Vorarlberg tartomány Arlberg régióját az új típusú koronavírus-járvány terjedésének feltartóztatása érdekében.
Vágólapra másolva!

A Stefan Wallner tartományi vezető által bejelentett döntés értelmében

az intézkedés négy települést érint. Lech, Klösterle, Warth és Schröcken került karantén alá.

A tilalom délben lépett életbe, és várhatóan április 3-áig tart.

A területre senki sem léphet be, és senki nem is hagyhatja el azt, a lakosságot otthon maradásra szólították fel.

Az érintett községeket a vendégek sem hagyhatják el. Azoknak, akik az elmúlt 14 napban a területen tartózkodtak, jelentkezniük kell a tartomány önkormányzatánál, és házi karanténban kell maradniuk.

A tüdőgyulladást okozó új koronavírus járvány miatt vesztegzár alá vont egyik ausztriai falu, Sankt Anton am Arlberg határában megállítanak egy autót rendőrök 2020. március 17-én. A vírus terjedésének megakadályozására több település is karanténba került 14 napra Ausztriában Forrás: MTI/AP/Kerstin Joensson

Kivételt jelentenek azok, akik kritikus munkakörökben dolgoznak, ugyanakkor nekik is jelenteniük kell, hogy esetlegesen megfertőződhettek koronavírussal.

Az új intézkedést az indokolja, hogy hétfő óta öt koronavírus-fertőzöttet diagnosztizáltak az 1500 fős Lech településen.

Martina Rüscher tartományi egészségügyi tanácsos arról tájékoztatott, hogy Vorarlberg tartományban kedd délig százan fertőződtek meg. Tirol tartományt vasárnap helyezték vesztegzár alá, Günther Platter tartományi vezető kijárási tilalmat rendelt el, a lakosok csak indokolt esetben hagyhatják el otthonukat.

Itt jelent meg Ausztriában elsőként a koronavírus, és itt a legmagasabb a fertőzöttek száma (254 fő). Ezzel egy időben rendeltek el vesztegzárat a karintiai Heiligenblut településen is.