Hiába a koronavírus, migrációs politikája miatt nem hajlandó lezárni határait Svédország

Vágólapra másolva!
Svédország nem zárja le a határait migrációs politikája miatt - ez derül ki Stefan Löfven miniszterelnök nyilatkozatából. A hivatalos indoklás szerint a lépés megterhelné az egészségügyi rendszert.
Vágólapra másolva!

A 888 összeállítása szerint Svédország nem követi a legtöbb európai ország példáját a koronavírus-járvány elleni küzdelemben. Bár a svéd külügyminisztérium arra buzdít, hogy mindenki kerülje az utazást, Stefan Löfven miniszterelnök szerint nincs napirenden a határok lezárása.

A SVT közszolgálati televíziós csatorna beszámolója szerint a kormányfő azt nyilatkozta, hogy az elkövetkező hetek és hónapok kulcsfontosságúak lesznek a járvány megállításában. "A döntő tényező az, hogy az események üteme lelassul.

Egy gyors folyamat, ami a súlyos betegek számának jelentős növekedésével járna túlterhelné az egészségügyi rendszert

  • aki beteg, maradjon otthon,
  • kerüljék a személyes kontaktust az idősekkel és betegekkel,
  • gyakran mossanak kezet.

Anders Tegnell járványügyi orvos szerint a koronavírus svédországi elterjedése még mindig korai fázisában van, és megfékezhető, ha a társadalom betartja az általános útmutatásokat, ha beteg otthon marad, és ha lehetséges, otthonról dolgozik. A szakember

elutasította azokat a drasztikus intézkedéseket, amelyeket más európai országok hoztak, mint a határzár vagy az iskolák bezárása.

A svéd Közegészségügyi Hatóság egyébként azzal magyarázza az iskolák nyitva tartását, hogy ha a gyerekek nem látogathatják az intézményeket, akkor a szülők nem tudják, hogy mit csinálnak, így fennáll annak a veszélye, hogy idős hozzátartozóikat fertőzik meg.

Svédországban jelenleg a magyarországinál sokkal rosszabbak a számok: eddig 1121 fertőzöttet, és eddig 7 halálos áldozatot regisztráltak a hatóságok.