A járvány elleni harc összehangolásáról egyeztetett Dél-Korea, Kína és Japán

Koronavírus, vírus, fertőtlenítés, maszk, Kína, Vuhan
A medical staff member sprays disinfectant at a residential area in Wuhan in China's central Hubei province on March 11, 2020. - China reported an increase in imported coronavirus cases on March 11, fuelling concerns that infections from overseas could undermine progress in halting the spread of the virus. (Photo by STR / AFP) / China OUT
Vágólapra másolva!
Az új koronavírus-járvány térségbeli és globális terjedéséről, valamint a visszaszorításának érdekében tett lépésekről egyeztettek kedden videókonferencián Dél-Korea, Japán és Kína külügyi tisztségviselői.
Vágólapra másolva!

A dél-koreai külügyminisztérium sajtóközleménye szerint a három ország egyetértett abban, hogy a járvány felszámolása érdekében elengedhetetlen Szöul, Tokió és Peking szoros együttműködése.

Egyebek közt a szájmaszkok és más, a karanténhoz szükséges eszközök folyamatos biztosításáról egyeztettek a három ország képviselői Forrás: AFP/Str

A videokonferencián Kin Jung Han, a dél-koreai külügyminisztérium ázsiai és csendes-óceáni ügyekért felelős vezetője vett részt, valamint kínai és japán hivatali partnerei, Vu Csiang-hao és Takizaki Sigeki.
Egyetértettek abban, hogy a megbeszéléseket magasabb szintre kell emelni, és leszögezték:

külügyminisztereiknek a lehető leghamarabb meg kell kezdeniük a megbeszéléseket a járvány terjedésének megakadályozása érdekében.

A három ország diplomatái az utóbbi időben fokozták az együttműködést a járvány visszaszorításával kapcsolatban, és összehangolták lépéseiket.

Pénteken a dél-koreai és a kínai külügyminisztérium, valamint a két ország egészségügyi hatóságainak képviselői videókonferencián egyeztettek a járványügyi helyzetről, egyebek közt a szájmaszkok és más, a karanténhoz szükséges eszközök folyamatos biztosításáról.