Rossz hír, még nem tetőzött Olaszországban a koronavírus

Koronavírus, vírus, fertőtlenítés, maszk, Olaszország, Velence
An employee of the municipal company Veritas sprays disinfectant in public areas at the Rialto Bridge in Venice on March 11, 2020, as part of precautionary measures against the spread of the new coronavirus COVID-19, a day after Italy imposed unprecedented national restrictions on its 60 million people Tuesday to control the deadly COVID-19 coronavirus. (Photo by MARCO SABADIN / AFP)
Vágólapra másolva!
A napról napra növekvő számok ellenére még nem tetőzött Olaszországban az új típusú koronavírus-fertőzés Giuseppe Conte miniszterelnök szerint, aki a következő heteket nevezte a legkockázatosabbnak a Corriere della Sera című napilapban hétfőn megjelent interjúban.
Vágólapra másolva!

Giuseppe Conte az egészségügyi szakértők előrejelzéseit idézve hangsúlyozta, hogy az olasz lakosság döntő hetek előtt áll. Conte azt mondta,

hogy a fertőzés Olaszországban még nem érte el a maximumát, de helyes úton halad az ország.

Célként a járvány terjedésének lassítását, majd megállítását nevezte, úgy, hogy Olaszország különböző térségeiben ne mindenhol egyszerre, hanem tartományonként fokozatosan tudjanak vele szembeszállni.

A kormányfő arra szólította fel az olaszokat, maradjanak otthon, és legyenek egységesek.

- jelentette ki a miniszterelnök.

A legutóbbi, vasárnap esti adatok szerint a diagnosztizált fertőzöttek száma túllépte a 24 ezret, a halálos áldozatoké pedig az 1800-at.

Az utóbbi huszonnégy órában 368-an haltak meg, és 2853 volt az új fertőzöttek száma.

Hidat fertőtlenítek Velencében a koronavírus miatt Forrás: AFP/Marco Sabadin

A legtöbb, több mint 13 ezer beteget számláló Lombardia tartomány bejelentette,

hogy nagyméretű víruskórházat tervez létesíteni a milánói vásártéren.

Ennek megvalósításával az olasz polgári védelmi hatóság volt vezetőjét, Guido Bertolásót bízták meg, aki jelképes egy euróért vállalta a feladatot.

Rómában újabb kórházat alakítottak át a betegek fogadására, így az olasz fővárosban már két kórház szakosodott a fertőzöttek kezelésére.

A kormány várhatóan már hétfőn nyilvánosságra hozza

25 milliárd eurós egészségügyi-gazdaságélénkítő csomagját.

A kiszivárgott információk szerint a rendelkezés határoz az intenzív osztályok bővítéséről, esetleges új kórházközpontok kialakításával.

A tervek között szerepel a szállodák lefoglalása a karanténba helyezettek elszállásolására, valamint a fegyveres erők egészségügyi személyzetének felhasználása a civil kórházakban. A csomag gazdasági intézkedéseket tartalmaz vállalatok és családok segítésére.