Koronavírus: Amszterdam piroslámpás negyedének több szórakozóhelye is bezár

Amszterdam, Piros lámpás negyed, piroslámpás negyed, prostitúció, prostituált, kurva, night club, örömlány, szex, szexshop, sexshop
Vágólapra másolva!
A Benelux-államok mindegyikében jelentősen emelkedett az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma. A járvány miatt több országban elrendelt beutazási korlátozások miatt a belga külügyminisztérium a külföldi utazások elhalasztását javasolja, az amszterdami piroslámpás negyed több szórakozóhelye bezár.
Vágólapra másolva!

Belgium

Belgiumban vasárnapra újabb 197 koronavírussal fertőzött esetet jelentetek, ezzel

886-ra emelkedett a betegségben érintettek száma.

A fertőzésben négy ember halt meg, egy pedig felépült a betegségből.

A belga külügyminisztérium azt ajánlotta állampolgárainak, halasszák el külföldi utazásaikat, ugyanis számos ország fogadott el beutazást korlátozó intézkedést, illetve kötelező, legalább két hétig tartó karantént.

Forrás: AFP/John Thys

A brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtér azt közölte, hogy az Egyesült Államok és Belgium közötti

heti 44 járat csaknem felét függesztették fel

az európaiak beutazását korlátozó amerikai korlátozások miatt.

Sajtóértesülés szerint a hétvégén hat belgiumi párt tett kísérletet arra, hogy a koronavírus elleni intézkedések sikere érdekében megegyezésen alapuló, egy évig tartó mandátummal rendelkező szövetségi kormányt alakítsanak. Belgiumot több mint egy éve korlátozott hatalommal rendelkező ügyvezető kormány vezeti, ugyanis a tavaly májusban tartott választások óra nem sikerült kormányt alapítani. A tanácskozás résztvevői egyetértettek abban, hogy a válságra való tekintettel „ideje félretenni a politikai különbségeket". Megegyezés azonban nem született, a pártok ugyanis erősen megosztottak a tekintetben, hogy melyik politikai formáció vezesse az átmeneti kormányt.

Belgiumban péntek éjféltől legalább három hétre, április 3-ig bezártak egyebek mellett az iskolák,

az éjszakai klubok, a kávéházak, a múzeumok és az éttermek az új típusú koronavírus terjedésnek megelőzése érdekében.

Sophie Wilmes belga ügyvezető miniszterelnök tájékoztatása szerint minden szabadidős tevékenységet, legyen az sport, kulturális vagy ünnepi jellegű, méretétől, a résztvevők számától vagy jellegétől függetlenül, akár állami, akár magánrendezvény, törölni kell, vagy el kell halasztani. Rendes nyitva tartás szerint csak a gyógyszertárak és az élelmiszerüzletek működhetnek.

A belga katolikus egyház a templomok bezárást rendelte el. Az országban vasárnap már egyetlen misét sem tartottak.

Hollandia

A holland lapok vasárnap azt közölték, Amszterdam piroslámpás negyedének több szórakozóhelye is bejelentette, hogy a koronavírus terjedése miatt meghatározatlan időre, de legalább március 31-ig bezárja kapuit.

- mondta az egyik éjszakai klubot működtető vállalkozás vezetője.

Forrás: AFP/Anoek de Groot

Hollandiában a megerősített koronavírus-fertőzések száma vasárnap 176 újabb esettel 1135-re nőtt, továbbá nyolc új halálesetet jelentettek. Ezzel együtt 20-ra emelkedett a koronavírus-fertőzésben meghaltak száma - közölte a holland országos közegészségügyi intézet (RIVM) vasárnap.

Luxemburg

Luxemburg szombaton bejelentette, hogy az országban meghalt az első koronavírussal diagnosztizált beteg. A fertőzött 94 éves volt. Vasárnapra 13-an kapták el a betegséget, így ez idáig 51-en fertőződtek meg a mintegy 620 ezer lakosú nagyhercegségben. Hétfőtől kezdődően két hétre bezárják az iskolákat és az óvodákat.