II. Erzsébet elhagyta a Buckingham-palotát a koronavírus miatt

II. Erzsébet királynő
Britain's Queen Elizabeth II looks on during the annual Braemar Gathering in Braemar, central Scotland, on September 1, 2018. The Braemar Gathering is a traditional Scottish Highland Games which predates the 1745 Uprising, and since 1848 it has been regularly attended by the reigning Monarch Queen Elizabeth and members of the Royal Family. / AFP PHOTO / ANDY BUCHANAN
Vágólapra másolva!
Elhagyta a londoni Buckhingam-palotát II. Erzsébet a korona-vírus terjedése miatt. A 93 éves uralkodót Windsorba költöztették, a palotába tervezett programok vélhetően lemondják.
Vágólapra másolva!

A koronavírus terjedése miatt csütörtökön sofőrrel szállították át a Buckingham palotából Windsorba II. Erzsébetet - írja a Fox News. A lapnak, egy, a királyi családhoz közel álló forrás azt mondta, hogy

a 93 éves brit uralkodó jól van,

de környezetében sokan aggódnak a fertőzés terjedése miatt.

A 93 éves uralkodó jól van, de a Forrás: AFP/Andy Buchanan

Az Epsom Derby-t is kihagyja a királynő

A Buckingham-palotában nagyon sok a látogató, a világ minden tájáról érkeznek ide politikusok és méltóságok - mondta a forrás. Az uralkodó nagyon sok emberrel találkozik itt, a London központjában található palotának 500 alkalmazottja van. Bár köztük még senkinek nem lett pozitív a koronvírus-tesztje, a hatóságok úgy gondolták, jobb ha a királynőt elköltöztetik egy másik kastélyba.

Windsorban például mindössze 100 fős a személyzet, Sandringhamben pedig mindössze tucatnyi ember dolgozik. A lap szerint ezért ez utóbbi helyszín lenne a legbiztonságosabb II. Erzsébet számára.

A Buckingham palotába májusra, illetve júniusra tervezett fogadásokat valószínüleg elhalasztják,

és a királynő vélhetően kihagyja a június 6-ai Epsom Derby-t is.

Az Egyesült Királyságban a legfrisebb adatok szerint 1140 fertőzöttet regisztráltak és 21-en haltak meg a betegség miatt.