Rendőrök üldözték a határzáron áthajtó agresszív magyar férfit

Vágólapra másolva!
Szlovák rendőröknek kellett feltartóztatniuk vasárnap egy magyar férfit a cseh-szlovák határon, Kúty-nál. A férfi a péntektől érvényben lévő belépési tilalom és a rendőri figyelmeztetés ellenére autójával áthajtott a határon - jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A 43 éves férfi Csehországból akart belépni Szlovákiába, amikor a határ ellenőrzésére kirendelt rendőrök figyelmeztették, hogy a koronavírus terjedése miatt elrendelt - külföldiekre vonatkozó - beutazási tilalom miatt nem lépheti át a határt, és vissza kell fordulnia Csehországba.

A sofőr figyelmen kívül hagyta a rendőri utasítást, és autójával áthajtott a határon,

majd az őt követő rendőrök többszöri felszólítására sem állt meg. Az autót végül sikerült megállítani, de mivel annak sofőrje továbbra sem volt hajlandó az együttműködésre és agresszíven viselkedett, a rendőrök kényszerintézkedést alkalmaztak, és őrizetbe vették.

Szlovákiába az új típusú koronavírus terjedésének veszélye miatt pénteken bevezetett beutazási tilalom értelmében csak a szlovákiai állandó vagy átmeneti lakhellyel, valamint tartózkodási engedéllyel rendelkező személyeket engedik be.