A levegőben fordítottak vissza Spanyolországba tartó repülőgépeket a koronavírus miatt

Jet2 légitársaság gépe
Vágólapra másolva!
A spanyolországi koronavírus-járvány miatt a Jet2 légitársaság azonnali hatállyal törölte az oda tartó járatait. Ezért több repülőgép már a levegőből fordult vissza – írja a BBC.
Vágólapra másolva!

A Jet2 Spanyolország felé tartó gépei a levegőben fordultak vissza, mikor

a brit légitársaság azonnali hatállyal törölte az oda tartó járatait a koronavírus veszélye miatt.

A korlátozás kiterjed a Kanári- és a Baleár-szigetekre is.

"A spanyolországi intézkedések hatására, amelyeket a koronavírus-járvány megfékezéséért hoztak, úgy döntöttünk, hogy azonnali hatállyal töröljük az oda tartó járatainkat. A döntést azért hoztuk, mert a korlátozások között van a bárok, éttermek, boltok bezárása, amelyek nagyban befolyásolnák utasaink vakációját" - közölte a légitársaság.

Mint írták, az utasok egészsége és védelme a legfontosabb számukra, és gondoskodnak a hazajutásokról is.

Forrás: Flickr/Mark Harkin

Jelenleg 5 753 beteg van Spanyolországban, péntekhez képest 1500 fővel nőtt a fertőzöttek száma, és 136-an haltak bele a betegségbe.

Az országban szükségállapotot hirdettek.

A szükségállapot elrendelésével a spanyol alkotmány lehetőséget ad a kormánynak rendkívüli intézkedések bevezetésére, korlátozhatja az emberek szabad mozgását, és lezárhat teljes városokat, autonóm tartományokat vagy akár az egész országot.

A kormány által elrendelt korlátozásokat 15 napig lehet fenntartani, és a parlament hozzájárulásával lehet meghosszabbítani.