Spanyolországban egy nap alatt közel a duplájára nőtt a halálesetek száma

koronavírus spanyolország
Alig néhány közlekedő egy madridi utcán 2020. március 11-én. Spanyolországban eddig mintegy 3000-en betegedtek meg.
Vágólapra másolva!
Spanyolországban egy nap alatt mintegy 850-en fertőződtek meg koronavírussal, és drasztikusan megugrott a megbetegedésben meghaltak száma - számolt be a News18.com hírportál.
Vágólapra másolva!

Spanyolországban csütörtökön 2 988 megbetegedést regisztráltak a szerdai 2140 esethez képest.

A madridi egészségügyi minisztérium hivatalos közlése szerint az országban 24 óra alatt majdnem a duplájára emelkedett a halálesetek száma.

Alig néhány közlekedő egy madridi utcán 2020. március 11-én. Spanyolországban eddig mintegy 3000-en betegedtek meg. Forrás: MTI/EPA/EFE/Juan Carlos Hidalgo

- olvasható a spanyol egészségügyi tárca legfrissebb közleményében.

A spanyol parlament alsóházának üres székei Madridban 2020. március 11-én. Az alsóház a nap folyamán felfüggesztette működését, miután az egyik képviselő koronavírus-tesztje pozitív lett. Javier Ortega-Smith, a VOX párt főtitkára kapta el a vírust, így a párt többi 51 parlamenti képviselője is közölte, hogy elővigyázatosságból mind otthonról fognak dolgozni. Forrás: MTI/AP/Bernat Armangue

Spanyolország parlamentjét 15 napra felfüggeszték, miután

az egyik parlamenti párt képviselőjénél, és a madridi kabinet egyik miniszterénél is diagnosztizálták a koronavírusos megbetegedést.

- olvasható a madridi kormányhivatal közleményében.

Az országban két hétre bezárták az óvodákat, iskolákat és a felsőoktatási intézményeket is. Bezártak a mozik és a színházak is, és szintén legalább két hétre elhalasztottak minden labdarúgó-mérkőzést is Spanyolországban.