Meghalt az első koronavírusos beteg Ausztriában

koronavírus, antivírus, kutatás, oltás
(200311) -- BEIJING, March 11, 2020 (Xinhua) -- A researcher of Stermirna Therapeutics Co., Ltd. shows the experiment to develop an mRNA vaccine targeting the novel coronavirus in east China's Shanghai, Jan. 29, 2020. (Xinhua/Ding Ting)
Vágólapra másolva!
Már Ausztriában is van halálos áldozata az új típusú koronavírusnak, egy 69 éves férfi halt bele a fertőzésbe.
Vágólapra másolva!

Meghalt egy 69 éves, koronavírussal fertőzött férfi a bécsi Ferenc József Császár Kórházban szerdáról csütörtökre éjjel - írja az ORF osztrák közmédia.

Ő a vírus első halálos áldozata Ausztriában.

A bécsi férfi állítólag Olaszországban járt, és már korábban is beteg volt.

Christoph Wenisch, a bécsi Ferenc József Császár Kórház (Kaiser-Franz-Josef-Spital) osztályvezető orvosa arról tájékoztatott, hogy a beteget súlyos tüdőkárosodással szállították be a kórházba. A vírus férfi több szervét is megtámadta, s a halált végül a tüdő, a vese, a máj károsodása, illetve a vérkeringés összeomlása okozta. Hozzátette ugyanakkor, hogy a páciens már a vírusfertőzést megelőzően krónikus cukor-, valamint bélbetegségben is szenvedett.

Peter Hacker Bécs egészségügyi tanácsosa bejelentette, hogy a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében korlátozásokat vezetnek be a kórházakban.

Megtiltják a betegek látogatását, és a halasztható műtéteket későbbi időpontban végzik el.

Csütörtökön tovább emelkedett Ausztriában a koronavírussal fertőzöttek száma. A legfrissebb adatok szerint

308-an betegedtek meg.

Karl Nehammer belügyminiszter pedig bejelentette, hogy további intézkedéseket hozhatnak a vírus terjedésének megállítása érdekében.