Norvég kisvárosokat vonnak teljes karantén alá

Molja Lighthouse In Alesund 2019 EUROPE Holiday TOURISM Travel aalesund accomodation alesund ANCHOR ARCHITECTURE aspoya assistance atopix attraction august background BAY BEACON beautiful best BLUE COLOUR CAST breakwater BRIDGE BUILDING coast coastline da
The historic and picturesque Molja Lighthouse at the entrance of the harbour, port of Alesund town, Norway, with an anchor and LGBT flags, nowadays named Room 47 and offers accommodation with a bridal suite and a unique experience via Hotel Brosundet operating it. The lighthouse hotel is very popular and worldwide known, has been featured in many travel magazines and blogs. It is near the city center and a meter just above the ocean sea water. (Photo by Nicolas Economou/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Norvégiában is egyre nagyobb a koronavírus-járvány okozta baj. A skandináv országban napról napra nő a fertőzöttek száma. Csütörtökön a Trondheim közelében lévő Frosta városa teljes karantén alá került, de egy másik norvég településen is teljes karantént vezettek be.
Vágólapra másolva!

A térképre nézve láthatjuk, hol helyezkedik el a Frosta Kommune-nek nevezett rész az országon belül. (A térképen a vékony piros vonallal körbehatárolt területről van szó.)

A területen belül

a legfertőzöttebb város Frosta, amelyben nagyon sok a beteg.

A norvég egészségügyi minisztérium a vörös zóna bevezetését fontolgatja. Ilyen zónákat korábban már Olaszországban is felállítottak. A városka lakóit arra kérték, hogy mindenki maradjon otthon. Az áruszállítás egyelőre folyamatos, a bolti készleteket feltöltötték.

Frosta városát teljes karantén alá vonták Forrás: Origo

Frostában 2600-an laknak. Az önkormányzat csütörtökön már nem nyitott ki. A polgármester arra kért minden lakost, hogy semmilyen közösségi tevékenységet ne folytassanak.

Függesszék fel a sportolást, ne látogassák az edzéseket, ne tervezzenek semmiféle kirándulást.

A kompot használó autósokat arra kérték, hogy semmiképpen se szálljanak ki a járműből az átkelés alatt. (Norvégiában rengeteg a komp, ezeken a hajókon az autósok a komp büféjében nagy társadalmi életet élnek.)

Szintén nagy bajban van két másik norvég város, Sel és Gudbrandsdalen is.

Therese Renaa, a gudbrandsdaleni önkormányzat munkatársa súlyos helyzetről számolt be. Az 5700 lakosból 1000 kapta meg a fertőzést, ők valamennyien karanténban vannak.

Szerdán írtuk meg, hogy a világ egyik legelzártabb területén, a Norvégiához tartozó Spitzbergákon (Svalbard) is felbukkant a koronavírus-járvány.

A világ egyik legelzártabb helyén is felbukkant a koronavírus

A Norvégiához tartozó Spitzbergákon is felbukkant a koronavírus. A szigetcsoport a világ egyik legelzártabb területe, ugyanakkor a turizmusa igen jelentős. A fertőzést kapott embereket házi karanténba helyezték a sziget fővárosában, Longyearbyen-ben. Normális esetben ezekben a napokban a Spitzbergákon nagy ünnepségeket kellene tartani, mert március 8. volt az első olyan nap, amikor a napfény elérte Longyearbyen-t.

Szerdán este az állami fenntartású norvég színházak bejelentették, hogy bizonytalan ideig törlik az előadásokat.

Forrás