Párizs szocialista főpolgármesternőjét nem zavarta, hogy nézők nem mehettek be a PSG meccsére, ő elintézte, hogy bemehessen

Vágólapra másolva!
Párizs szocialista főpolgármestere, Anne Hidalgo igazi privilégiumokkal rendelkezik, írja a Le Figaro. Miközben 49 ezer igazi szurkoló nem mehetett ki a meccsre, mert a járványügyi helyzet miatt zártkapus meccset játszottak a Parc de Princes stadionban, a szocialista főpolgármester a helyszínen nézhette végig az a PSG-nek egyébként 2:0-s győzelmet hozó Bajnokok Ligája meccsét. Vasárnap önkormányzati választások lesznek Franciaországban és Anne Hidalgo így kampányolt.
Vágólapra másolva!

Jelenlétét nemcsak a PSG szurkolói tartották botrányosnak, hanem Agnès Buzyn, kormánypárti főpolgármester jelölt szóvivője, Marie-Laure Harel is, aki Twitter üzenetet küldött :"Ma este, Anne Hidalgo a kiváltságosok közé kerülhetett és egy szuper VIP páholyban nézhette végig a PSG-Dortmund Bajnokok Ligája meccset a Parc des Princes-ben. Miközben 49 ezer igazi szurkolót ettől megfosztottak a koronavírus miatt." Ebből is világosan látszik, hogy a szocialistákra, különösen ha vezető politikusról van szó, mindenhol különleges szabályok és kedvezmények vonatkoznak, elvárják, hogy különleges elbánásban legyen részük. Rájuk a szabályok nem vonatkoznak, egyenlőbbek az egyenlőknél.

Anne Hidalgo semmi kivetni valót nem talált abban, hogy a zárt kapus rendezés ellenére a VIP páholyból nézze végig a labdarúgómérkőzést, miközben 3000 ezer szurkoló a stadion előtt gyülekezett, sőt, a közszolgálati France inter csütörtöki reggeli adásában így fogalmazott „én vagyok Párizs főpolgármestere, nekem ott a helyem!..."

Franciaországban március 15-én tartják az önkormányzati választások első fordulóját, Párizs főpolgármesteri székéért Anne Hidalgo és Agnès Buzyn Macron-párto jelölt mellett Rachida Dati, Nicolas Sarkozy, volt köztársasági elnök igazságügyi minisztere, a Republikánusok jelöltje indul a legnagyobb eséllyel. Elemzők szerint Anne Hidalgo visszatetszést okozó kampányötlete visszaüthet. A legutolsó felmérések szerint az első két helyen Dati és Hidalgo végezhet, 24-25%-kal. Hogy kettejük közül ki nyeri az első fordulót, az nehezen megjósolható. Ami szinte biztosnak tűnik: a második forduló, ami egy hét múlva lesz, az összes, kiesett baloldali jelölt Anne Hidalgot fogja támogatni, és a szélesen vett baloldalnak Párizsban közel 70%-a van. Azaz, Anne Hidalgo nagyon nagy valószínűséggel főpolgármester marad.

A vasárnapi választáson egyébként rekordalacsony részvétel várható, egy tegnapi felmérés szerint a választók 25%-a mondta, hogy a koronavírus miatt nem megy el szavazni.