Ferenc pápa virtuális audenciát tartott a koronavírus miatt

Róma, 2020. március 5. Alig van ember a vatikáni Szent Péter téren 2020. március 5-én. A tüdőgyulladást okozó új koronavírus járványának terjedése elleni védekezésképpen március 5-től minden oktatási intézmény működését felfüggesztették és más óvintézkedéseket is bevezettek Olaszországban, ahol a vírus 107 ember halálát okozta. MTI/EPA/ANSA/Alessandro Di Meo
Vágólapra másolva!
Ferenc pápa a koronavírus-járvány okán szerdán csupán virtuális audienciát tartott, amelyet egyenes adásban közvetített az olasz köztévé, és az interneten is élőben lehetett követni.
Vágólapra másolva!

A pápának ez volt az első ilyen távközléses megnyilatkozása. Ferenc pápa többnyire a Szent Péter téren tart általános audienciát, amely tízezreket vonz.

Ezúttal

üres volt a tér, mivel a Vatikán is tartja magát a ragály terjedése ellen hozott karanténhoz és egyéb intézkedésekhez,

így a tömegrendezvények elnapolásához.

A Vatikán is tartja magát a vírus terjedése ellen hozott karanténhoz és egyéb intézkedésekhez, így a tömegrendezvények elnapolásához Forrás: MTI/EPA/ANSA/Alessandro Di Meo

Ferenc rögtönzött mondandójában mindenekelőtt megköszönte az egészségügyi dolgozók kitartó munkáját, tolmácsolta együttérzését a járvány betegeivel.

A pápa tíz pap társaságában - akik közül többen más nyelveken tolmácsolták szavait - a pápai könyvtárban ülve beszélt.