Két nap után húztak ki egy anyát és kisfiát az összeomlott karanténhotel romjai alól

#CHINA-FUJIAN-QUANZHOU-BUILDING COLLAPSE-RESCUE (CN) cn jt
Két nap után, élve került elő a fiú és az anyja
Vágólapra másolva!
Ötvenkét óra elteltével mentettek ki egy anyát és tízéves kisfiát a délkelet-kínai Fucsien tartományban szombat este összeomlott, karanténnak használt szálloda romjai alól.
Vágólapra másolva!

A kisfiú és édesanyja tartózkodási helyét hétfőn éjjel sikerült meghatározni, és további háromórányi kemény munkával sikerült őket kiszabadítani.

A szerencsétlenség halálos áldozatainak száma keddre 18-ra emelkedett, az épület által maga alá temetett 71 emberből 12-t továbbra sem találnak. A helyi hatóságok szerint körülbelül 80 ember tartózkodott a többemeletes épületben, amikor az összeomlott - közülük 58-an voltak karanténba helyezve az új koronavírus okozta járvány miatt -, és a baleset bekövetkezte után kilencen tudtak maguktól kimenekülni.

Két nap után, élve került elő a fiú és az anyja Forrás: AFP/Xinhua/Zeng Demeng

A baleset okát továbbra is vizsgálják, bár a gyanú szerint a szálloda földszintjén lévő két szupermarket felújítási munkálatai vezethettek az épület összeomlásához. A tulajdonost rendőri felügyelet alá helyezték.

A Hszincsia Express Hotel 2018 júniusában nyílt meg, és összesen 80 vendégszobával rendelkezett. Az új típusú koronavírus-járvány miatt a szállót átmenetileg arra használták, hogy itt különítsék el és tartsák orvosi megfigyelés alatt a járvány sújtotta külföldi térségekből Kínába visszatérőket.