A járvány már százegy országban jelent meg

Vesztegzár alatt Treviso, Koronavírus, corona, Olaszország
A traveler wears a surgical protective mask in Treviso airport, near Venice, during the coronavirus outbreak in Northern Italy. Treviso, 4th of march 2020. (Photo by Jacopo Landi/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Vasárnapra virradóra már 101 országban jelent meg az új típusú koronavírus - közölte újságírókkal az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szóvivője. Fadela Chaib hozzátette, hogy összesen 105 427 fertőzöttet jelentettek világszerte, akik közül 3583 meghalt.
Vágólapra másolva!

A legtöbb megbetegedést és elhalálozást Kínából, Dél-Koreából, Iránból és Olaszországból jelentették. A hét végén négy újabb országban, Bangladesben, Bulgáriában, Moldovában és Paraguayban jelent meg a fertőzés.

Vesztegzár alatt Velence Forrás: AFP/NurPhoto/Jacopo Landi

Vasárnap Tedrosz Adamon Gebrejeszusz, a WHO főigazgatója Twitter-üzenetben méltatta Olaszországnak a járvány megfékezése érdekében tett "bátor lépéseit", amelyeket igazi áldozathozatalnak nevezett. Leszögezte egyúttal: a WHO szolidáris Olaszországgal, és támogatja a rendeletet, amelynek értelmében a hatóságoknak le kell állítaniuk a be- és kilépést a tízmillió lakosú Lombardia tartományban, és 15 másik észak-olaszországi városban is vesztegzárat vezettek be.