Egy Maros megyei nő a tizenötödik koronavírus-fertőzött Romániában

Covid-19, koronavírus, fertőzés, Németország
SYMBOL PHOTO alienated. In the meantime, infection cases with the new Coronavirus / Covid-19 (SARS-CoV-2) have been confirmed in almost all federal states. Test, ampoules, blood test, corona test. ? SVEN SIMON Fotoagentur GmbH & Co. Press Photo KG # Prinzess-Luise-Str. 41 # 45479 M uelheim / R uhr # Tel. 0208/9413250 # Fax. 0208/9413260 # GLS Bank # BLZ 430 609 67 # Kto. 4030 025 100 # IBAN DE75 4306 0967 4030 0251 00 # BIC GENODEM1GLS # www.svensimon.net. | usage worldwide
Vágólapra másolva!
Koronavírussal diagnosztizáltak egy Maros megyei, 70 éves nőt vasárnap – jelentette be a román Stratégiai Kommunikációs Csoport. Ezennel tizenötre emelkedett a koronavírusos esetek száma Románia területén - írja a Maszol.
Vágólapra másolva!

A nő március 4-e óta házi karanténban van, mert nemrég tért haza Anconából, Olaszországból, és egy Marosvásárhely melletti településen él.

Ez az első megbetegedés Maros megyében.

Szombaton légzési nehézségek, köhögés és láz jelentkezett nála, ezért kórházba került, és biológiai mintát vettek tőle. Mivel a COVID-19 teszteredménye pozitív lett, a hatóságok elkezdték a járványtani kivizsgálást a kontaktszemélyek mielőbbi azonosítása érdekében.

A nőt a Kolozs megyei járványkórházba fogják szállítani.

Jelenleg Románia területén 15 embert diagnosztizáltak COVID-19 vírussal Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Frankhoermann/Sven Simon

Kovács Edit, Maroskeresztúr polgármestere az MTI-nek elmondta, hogy a fertőzött egy idős nőt gondozott Olaszországban. Onnan tért haza szerdán a maroskeresztúri otthonába, ahol egyedül él. Az elmúlt napokban az önkormányzat biztosította számára az élelmiszert és a tisztítószereket, hogy ne kelljen kijönnie a házból. Ezeket az önkormányzati alkalmazottak a háza kapujában tették le, és csak telefonon beszéltek vele, hogy elkerüljék a fertőzés kockázatát.

A polgármester elmondta, hogy már a múlt héten, jóval a megbetegedés észlelése előtt

valamennyi marosszentgyörgyi lakosnak szórólapot dobtak a postaládájába,

melyen közölték, hogy milyen módon kerülhetik el a vírusfertőzést. Hozzátette: ezeket a szabályokat kell betartani, és akkor remélhetőleg nem terjed tovább a kór a községben.

A Maros megyei nő mellett vasárnap

egy 42 éves nőnél is kimutatták a fertőzést, aki a szombaton diagnosztizált 49 éves bukaresti férfi ismerőse.

Őt a bukaresti járványtani intézetbe szállítják.

Egy 16 éves temesvári lányt vasárnap gyógyultnak nyilvánítottak, miután két, 24 óra leforgása alatt elvégzett laboratóriumi vizsgálaton is negatívnak jöttek ki a teszteredményei.

Kilenc vírushordozót Temesváron, Kolozsváron, Iaşi-ban, Craiován és Bukarestben kezelnek az erre alkalmas egészségügyi központokban. Mindegyikük állapota jó.

Romániában jelenleg 11 ember tartózkodik intézményes karanténban, kivizsgálás alatt. 12 877 személy lakhelyi elkülönítésben van. Raed Arafat belügyi államtitkár, a katasztrófavédelmi főigazgatóság vezetője vasárnap jelentette be, hogy a koronavírus terjedésének fékezése érdekében

vasárnaptól március 31-ig országszerte betiltják az ezer főnél nagyobb rendezvényeket.

Jelenleg Románia területén 15 embert diagnosztizáltak COVID-19 vírussal, közülük 5 már meggyógyult.