V4NA: Magas rangú uniós tisztségviselő fertőződött meg a koronavírussal

Vágólapra másolva!
Az Európai Tanács munkáját is segítő Főtitkárság egy magas rangú tisztségviselőjénél is koronavírus-fertőzést diagnosztizáltak, áll egy, a V4NA nemzetközi hírügynökséghez eljuttatott, az Állandó Képviselők Bizottságának (COREPER) tagjaihoz írt tájékoztató levélben.
Vágólapra másolva!

A V4NA birtokába került levél szerint a Tanács Főtitkárságának egyik vezetője tájékoztatta arról a szervezetet, hogy koronavírus-fertőzést diagnosztizáltak nála. A levélben – melyet a főtitkárság egyik igazgatója írt alá – azt írják, hogy megkezdték annak a felderítését, mely épületrészeket kell lezárni fertőtlenítés céljából, és kivel léphetett kapcsolatba a vírussal fertőződött tisztségviselő március másodikán, amikor az épületben járt.

A levélben arra kérik a COREPER dolgozóit, hogy aki aznap dolgozott, maradjon otthon, és jelezze, ha kapcsolatba került az érintettel, vagy ha a vírusfertőzés jeleit tapasztalja magán.

A V4NA e-mailben tájékoztatást kért az Állandó Képviselők Bizottságától, hogy meg tudják-e erősíteni a levélben leírtakat, valamint, hogy van-e információ újabb megbetegedésről az Európai Tanács szervezeteiben, eddig nem érkezett válasz.