Litvániában bezárt egy nőt a családja, mert azt hitték, hogy megfertőződött

koronavírus Milánó
Litvániában eddig egy ember fertőződött meg az új koronavírussal, ő 10 napja tért haza Olaszországból.
Vágólapra másolva!
Szerdán a vilniusi rendőrség volt kénytelen kiszabadítani egy házikaranténba zárt asszonyt. Az eset érdekessége, hogy a középkorú nőt a saját férje és gyerekei zárták be a lakásuk fürdőszobájába, miután kiderült, hogy korábban beszélt egy, szerinte koronavírus-fertőzött személlyel - számolt be az AFP francia hírügynökség. 
Vágólapra másolva!

Szerda délután egy kétségbeesett asszony hívta fel a kollégákat azzal,

- nyilatkozta Ramunas Matonis, a Litván Országos Rendőrfőkapitányság szóvivője az AFP-nek.

Mint kiderült, az asszony miután hazatért a bevásárlásból,

azt mondta a férjének, hogy nem érzi túl jól magát, és valószínűleg megfertőződött az új koronavírussal, ugyanis a bevásárlóközpontban összefutott és beszélgetett egy rég nem látott ismerőssel, aki pár napja tért haza külföldről.

Ebből állítólag oltári patália lett a családon belül, majd végül az asszonyt akarata ellenére a hozzátartozói házikaranténba helyezték a saját fürdőszobájukban, ahová szerencséjére magával vitte a mobiltelefonját is.

Litvániában eddig egy ember fertőződött meg az új koronavírussal, ő 10 napja tért haza Olaszországból (a kép illusztráció). Forrás: MTI/EPA/ANSA/Matteo Corner

- tette hozzá a rendőrségi szóvivő.

A litván sajtó később arról is beszámolt, hogy a gyanú miatt a nőt rendkívüli óvintézkedések közepette szállították be a kórházba, ahol

hivatalosan is elvégezték nála a koronavírustesztet, amelynek negatív lett az eredménye.

A mintegy hárommilliós balti államban eddig egy személynél igazolódott be a koronavírus-fertőzés. A 39 éves litván férfi tíz napja tért haza egy szolgálati útról az észak-olaszországi Veronából.

Olaszországban egyébként szerdán átlépte a százat a COVID-19 koronavírus okozta halálozások száma.

A világban eddig több mint háromezren haltak meg az új koronavírusban.