Lezuhant a Fülöp-szigeteki rendőrfőnök helikoptere, de túlélte a balesetet

San Pedro, 2020. március 5.
Lezuhant Bell 429 típusú helikopter roncsát vizsgálják a Fülöp-szigeteki San Pedro városban 2020. március 5-én. Az Archie Gamboa Fülöp-szigeteki országos rendőrfőnököt és további hét személyt szállító jármű felszállás közben na
San Pedro, 2020. március 5. Lezuhant Bell 429 típusú helikopter roncsát vizsgálják a Fülöp-szigeteki San Pedro városban 2020. március 5-én. Az Archie Gamboa Fülöp-szigeteki országos rendőrfőnököt és további hét személyt szállító jármű felszállás közben nagyfeszültségű vezetéknek ütközött, a fedélzeten levők sérülésekkel túlélték a balesetet. MTI/AP/Aaron Favila
Vágólapra másolva!
Lezuhant egy helikopter a Fülöp-szigeteken, fedélzetén nyolc utassal, köztük az ország rendőrfőnökével. A balesetet mindenki túlélte.
Vágólapra másolva!

Felszállás közben nagyfeszültségű vezetéknek ütközött és lezuhant egy helikopter a Fülöp-szigeteki San Pedro városban március 5-én - írja a The New York Times.

A fedélzeten összesen nyolcan utaztak: Archie Gamboa Fülöp-szigeteki országos rendőrfőnök, három rendőrtábornok és négy civil.

A fedélzeten levők sérülésekkel túlélték a balesetet,

de ketten eszméletlen állapotban vannak.

A lezuhant Bell 429 típusú helikopter roncsai Forrás: MTI/AP/Aaron Favila

– A szemtanúk szerint a helikopter éppen felszállt, amikor a propellerek beakadtak egy nagyfeszültségű vezetékbe - mondta Chit Gaorin a hely rendőrség szóvivője. A baleset Manilától délre történt, a csoport egy rendőrségi tábort látogatott meg Laguna tartományban.

Gamboát januárban nevezték ki rendőrfőnöknek, korábban a Fülöp-szigeteki elnök, Rodrigo Duterte szülőfalujában, Davaoban szolgált.