Elizabeth Warren is visszalépett a demokrata elnökjelöltségtől

Elizabeth Warren
LAS VEGAS, NEVADA - FEBRUARY 19: Democratic presidential candidate Sen. Elizabeth Warren (D-MA) is interviewed on MSNBC inside the spin room at Bally's Las Vegas Hotel & Casino after the Democratic presidential primary debate on February 19, 2020 in Las Vegas, Nevada. Six candidates qualified for the third Democratic presidential primary debate of 2020, which comes just days before the Nevada caucuses on February 22. Ethan Miller/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Elizabeth Warren kiszállt a demokrata elnökjelöltségéért folyó versenyből – írja a Fox News. Így már csak Joe Biden és Bernie Sanders maradt versenyben, köztük dől el a jelöltség.
Vágólapra másolva!

A demokrata Elizabeth Warren visszalépett az elnökjelöltségi versenyből, miután várakozáson alul teljesített a szuperkeddi előválasztásokon. Azóta Pete Buttigieg, Amy Klobuchar és Mike Bloomberg elnökjelölt is kiszállt a versenyből, mivel az eredmények alapján a két legesélyesebb jelölt a demokraták között Bernie Sanders vermonti szenátor és Joe Biden volt alelnök.

Elizabeth Warren szenátor Forrás: AFP/2020 Getty Images/Ethan Miller

Buttigieg, Klobuchar és Bloomberg Biden javára léptek vissza, Warren viszont nem nevezte meg egyik jelöltet sem. A massachusettsi szenátor a szélsőbaloldalhoz tartozik, visszalépése így Bernie Sanderst segíti, akivel baráti viszonyban is van. Ugyanakkor Sanders pártonkívüli, így Warren a demokrata vezetés rosszallásával számolhat, ha a vermonti szenátort támogatja Joe Bidennel szemben.