Óriási drogfogás Srí Lankánál, több mázsa kábítószert találtak a hatóságok

drogfogás Srí Lanka
Dikkowita-öböl, 2020. március 5. A Srí Lanka-i haditengerészet által lefoglalt kábítószert mutatnak be a rendőrség kábítószer bűnözés elleni osztályának munkatársai a főváros, Colombo térségében levő Dikkowita-öböl kikötőjében 2020. március 5-én. A két szerv közös rajtaütésén négyszáz kilogramm heroint és száz kilogramm kristályos metanfetamint foglaltak le egy halászbárkán a nyílt vizen, a kábítószerek feketepiaci összértéke mintegy 30 millió euró (9,4 milliárd forint). MTI/EPA/Chamila Karunarathne
Vágólapra másolva!
Mintegy 30 millió euró értékű kábítószert fogalt le a srí lankai haditengerészet két halászhajón a sziget partjaitól több mint 1100 kilométerre.
Vágólapra másolva!

Négyszáz kilogramm heroint és száz kilogramm kristályos metanfetamint foglalt le a Srí Lanka-i haditengerészet két halászbárkán a nyílt vizen.

A Srí Lanka-i haditengerészet által lefoglalt kábítószert mutatnak be a rendőrség kábítószer bűnözés elleni osztályának munkatársai a főváros, Colombo térségében levő Dikkowita-öböl kikötőjében Forrás: MTI/EPA/Chamila Karunarathne

A kábítószerek feketepiaci értéke mintegy 30 millió euró.

Vélhetően ez volt az ország történetében a legnagyobb, tengeri hadművelet során lefoglalt drogmennyiség.

A haditengerészetet a rendőrség kábítószerellenes részlege értesítette hírszerzési információk alapján. A haditengerészet ez alapján csapott le a két halászhajóra Srí Lanka partjaitól több mint 1100 kilométerre.

Az Al Jazeera azt írja, hogy a két hajó fedélzetén tartozkodó 16 külföldi és öt srí lankai személyt a hatóságok őrizetbe vették és kihallgatták. A kábítószer kiindulópontja Irán, vagy Pakisztán lehetett.