Bezárhatják az összes iskolát és egyetemet Olaszországban

iskolabezárás, olaszország
Vágólapra másolva!
Az olasz kormány azt fontolgatja, hogy minden iskolát és egyetemet bezárnak az országban március közepéig - írja a BBC. Az Ansa olasz hírügynökség ezt korábban tényként közölte, a végleges döntés órákon belül megszülethet.
Vágólapra másolva!

Az olasz kormány azt fontolgatja, hogy átmenetileg bezárják az iskolákat az országban. Lucia Azzolina oktatási miniszter azt mondta, hogy még nem hozták meg a döntést, de néhány órán belül dönthetnek.

Korábban azt jelentette be az olasz kormány,

hogy a vírus miatt már 79 ember halt meg az országban.

Olaszország a legfertőzöttebb ország Ázsián kívül, összesen 2502 esetről tudni - írja a CNBC.

Az ANSA olasz hírügynökség korábban azt írta, hogy március 15-ig bezár minden oktatási intézmény a bölcsödéktől az egyetemekig.

Az olasz egészségügyi hatóság szerint elképzelhető, hogy új karanténzónát, úgynevezett vörös zónát fognak létrehozni Bergamo környékén is, hogy megakadályozzák a fertőzött esetek ugrásszerű növekedését.

Jelenleg tíz város van lezárva Lombardiában, egy pedig Veneto régióban. Az emberek nem léphetnek be a vörös zónába, és nem is hagyhatják el, emellett az üzleti és egyéb tevékenységeket is korlátozzák.

Franciaországban is bezárnak iskolákat

Franciaországban Párizstól északra fekvő területeken zárnak be általános és középiskolákat, ott, ahol eddig a legtöbb betegséget jelentették, és ahol már két ember meg is halt.

Eddig körülbelül százhúsz iskolát zártak be. A bezárások nagyjából 35 ezer tanulót érintenek - nyilatkozta Jean-Michel Blanquer oktatási miniszter.