Már négy halottja van a koronavírusnak Franciaországban

Vágólapra másolva!
Az újabb áldozat egy 92 éves férfi.
Vágólapra másolva!

13 új beteget regisztráltak az országban, ezzel összesen már 204 koronavírus-esetet regisztráltak. A negyedik halott egy 92 éves férfi a nyugat-franciaországi Bretagne-ban található Morbihan megyéből, jelentette be az egészségügyi miniszter. Korábban egy 81 éves kínai turista, egy 60 éves tanár és egy 89 éves asszony halt bele a koronavírus által okozott betegségbe.

A járvány a múlt héten hirtelen felgyorsult, a tizenhárom kontinentális régió közül tizenkettőben legalább egy esetet regisztráltak, Korzika kivételével.

Országszerte mintegy 120 iskolát bezártak, elsősorban abban a két régióban, amelyek az új típusú koronavírus gócpontjai Franciaországban. Az intézkedés 35 ezer diákot érint a Párizstól északra található Oise megyében, és 9 ezret Morbihan megyében. Az oktatási miniszter szerint a következő napokban várhatóan újabb gócpontok alakulnak ki, amelyek további iskolabezárásokat vonhatnak maguk után.

Párizs egyik keleti elővárosában, Montreuilben egy húsz fős osztályt zártak be két hétre, miután az egyik tanulónál diagnosztizálták az új koronavírus okozta megbetegedést. A miniszter kizárta azt a lehetőséget, hogy minden iskolát bezárjanak az országban.