Két hurrikán csapott le Nashville-re kedd hajnalban, hét ember meghalt

vihar, tornádó, hurrikán, Nashville
NASHVILLE, TN - MARCH 03: Emergency crews work near a damaged business at Jefferson St. and Seventh Ave. N. on March 3, 2020 in Nashville, Tennessee. A tornado passed through Nashville just after midnight leaving a wake of damage in its path. Brett Carlsen/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Hét halálos áldozata is van egy nashville-i viharnak – írja a Fox News.
Vágólapra másolva!

Hatalmas vihar csapott le Nashville-re, Tennesee államban, amely két tornádót is okozott. Az első hírek szerint két halottja volt a viharnak, de a legfrissebb információk szerint

hét ember meghalt, és rengeteg kár keletkezett.

Az első tornádó körülbelül fél egykor érte el a várost.

Félig leomlott ház Nashville-ben március 3-án Forrás: AFP/2020 Getty Images/Brett Carlsen

Több ház lakhatatlanná vált, autók mentek tönkre a rájuk zuhanó törmeléktől és faágaktól, az utak járhatatlanná váltak, és körülbelül 44 ezer háztartás maradt áram nélkül – írja a BBC.

John Cooper polgármester "összetört" a katasztrófa után, és arra kérte a lakosokat, hogy segítsenek egymásnak. Az iskolák, bíróságok zárva maradnak, és a tömegközlekedés sem működik a városban.

A szavazóhelyiségek ugyanakkor nyitva lesznek, bár négyet másik helyszínre kellett átszervezni. Tennessee ugyanis egyike azon 14 amerikai államnak, ahol a "szuperkedden" szavazást tartanak a demokrata elnökjelöltről.