Egy temesvári férfi is megbetegedett

koronavírusos beteg temesváron
A 47 éves temesvári férfi két hete együtt repült haza Olaszországból azzal a román nővel, akinél a múlt hét közepén diagnosztizálták a betegséget.
Vágólapra másolva!
Egy 47 éves temesvári férfit is megfertőzött a koronavírus – közölte kedden a román Stratégiai Kommunikációs Csoport. Ezzel négyre nőtt a koronavírus-fertőzéses esetek száma Romániában - számolt be a Maszol.ro erdélyi hírportál.
Vágólapra másolva!

A belügyminisztériumi testület tájékoztatása szerint a férfi azzal a 38 éves temesvári nővel együtt tért haza Olaszországból, akinek a szervezetében a múlt héten mutatták ki a koronavírust.

Egymás mellett ültek a repülőn február 20-án.

A 47 éves temesvári férfi két hete együtt repült haza Olaszországból azzal a román nővel, akinél a múlt hét közepén diagnosztizálták a betegséget. Forrás: Román Mentőszolgálat/www.maszol.ro

A férfi február 28-án házi karanténba került, miután kiderült, hogy a nő fertőzött. Elvégezték rajta a koronavírus-tesztet, és az eredmény akkor még negatív volt. Ám a hétfőn megismételt teszt eredménye már pozitív lett, azaz kiderült, hogy a vírus jelen van a szervezetében.

A férfi egyébként állítólag teljesen tünetmentes, de kedden a mentősök bevitték a temesvári járványkórházba.