Ne csak fehér, katolikus, heteroszexuálisok dönthessenek, ezt követelte egy francia színésznő

Vágólapra másolva!
A magyar olvasóknak nyilvánvalóan ismerős mondatokat nyilatkozott a Télérama nevű francia kulturális újságnak Corinne Masiero színésznő. Különösebb erőltetett párhuzam nélkül, Niedermüller Péter DK-s polgármester szavaira emlékeztető módon - természetesen ismeretlenül, nyilvánvalóan sohasem hallott Gyurcsány polgármesteréről - a fehér, katolikus, heteroszexuális emberek ellen szónokolt. 
Vágólapra másolva!

Corinne Masiero 56 éves színésznő, mozifilmekben sokáig nem volt túl sok sikeres, de aztán közel az ötvenhez megkapta a Louise Wimmer címszerepét, amiért Césarra is jelölték. Ezután egy tévésorozatban kapott főszerepet, és kétségtelenül sztár lett Franciaországban.

Az olasz bevándorlók gyerekeként felnőtt Corinne Masiero fiatalkorában - saját bevallása szerint - drogozott, és volt prostituált is. Mindig is harcos kommunista volt, indult választásokon is, szélsőbaloldali pártok jelöltjeként.

A Téléramának most azt nyilatkozta, utalva a Francia Filmakadémiára, hogy "ne csak fehér, heteroszexuális, katolikus, jobboldali polgáremberek dönthessenek, hogy kit mivel jutalmaznak".

Corinne Masiero szavai azért is nevetségesek, mert a Francia Filmakadémia erősen baloldali, azaz messze nem jobboldali, de a francia szélsőbaloldalnak ez nem elég. Ugyanis a hagyományos, régi francia művészek (Claude Lelouch, Roman Polanski, Jean-Claude Carriere, Marcel Ophuls és a többiek) deklaráltan nem bevándorláspártiak. Amikor a színésznő fehér, keresztény, heteroszexuális, jobboldali emberekről beszél, a sorok között olvasva könnyen megfejthető, hogy ez a problémája. Az ismert ügyvéd és esszéíró, Gilles-William Goldnadel a Le Figaróban ezt el is magyarázta. Ezt is írta: Corinne Masiero a rasszista ostobaság és keresztényellenesség César-díját érdemli.