Koronavírus: A kínai külügyminiszterrel tárgyalt telefonon Szijjártó Péter

Vágólapra másolva!
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kínai kollégájával telefonon egyeztetett a koronavírus-helyzetről; Vang Ji köszönetet mondott a koronavírus elleni küzdelemben mutatott szolidaritásért.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter a Facebook-oldalán hétfőn közzétett bejegyzésében közölte: Belgrádból hazafelé hívta a kínai külügyminiszter, akivel "a szükséges hivatali kapcsolaton felül kifejezetten szívélyes személyes viszonyt ápolunk".

Vang Ji köszönetet mondott a koronavírus elleni küzdelemben mutatott magyar szolidaritásért,

azért, hogy "az elsők között küldtünk védőfelszereléseket és biztató üzenetet". Elmondta, hogy Hupej tartományon kívül már csak néhány elszigetelt esetben fordulnak elő új megbetegedések, és napi szinten ezres nagyságrendben gyógyulnak meg a korábban megfertőzöttek.

A külgazdasági és külügyminiszter azt kérte kínai partnerétől, hogy tolmácsolja nagyrabecsülését a kínai orvosoknak és ápolóknak az emberfeletti munkáért, amellyel éjt nappallá téve segítenek a betegeken.

Szijjártó Péter továbbá tájékoztatta kollégáját, hogy Magyarországon továbbra sem jelent meg a vírus, "de felkészültünk minden eshetőségre".