Japán szerint Észak-Korea ballisztikus rakétákat lőtt ki

Szöul, 2020. március 2.
Észak-Korea újabb rakétakísérletéről szóló híradást néznek utasok a szöuli főpályaudvaron 2020. március 2-án, amikor az észak-koreai vezetés kilőtt két, egyelőre azonosítatlan típusú lövedéket, amelyek a Japán-tengerbe csapódtak. A
Szöul, 2020. március 2. Észak-Korea újabb rakétakísérletéről szóló híradást néznek utasok a szöuli főpályaudvaron 2020. március 2-án, amikor az észak-koreai vezetés kilőtt két, egyelőre azonosítatlan típusú lövedéket, amelyek a Japán-tengerbe csapódtak. A dél-koreai vezérkari főnökök egyesített bizottsága szerint a harceszközöket Vonszan városának térségéből indíthatták. MTI/AP/Ri Dzsin Man
Vágólapra másolva!
Ballisztikus rakétákat lőtt ki Észak-Korea hétfőn a japán védelmi minisztérium szerint. A rakéták a Japán-tengerbe csapódtak.
Vágólapra másolva!

Előzőleg a dél-koreai vezérkari főnökök egyesített bizottsága azt közölte, hogy Észak-Korea azonosítatlan lövedékeket lőtt ki. A katonai parancsnokság szerint Vonszan városának térségéből indíthatták őket.

A japán védelmi minisztérium megerősítette az értesülést, hozzátéve, hogy Phenjan ballisztikus rakétákat lőtt ki. A minisztérium ugyanakkor leszögezte, hogy a rakéták nem jutottak japán területre.

Észak-Korea újabb rakétakísérletéről szóló híradást néznek utasok a szöuli főpályaudvaron 2020. március 2-án. Forrás: MTI/AP/Ri Dzsin Man

A Reuters és az AP hírügynökségek felidézték, hogy Kim Dzsong Un észak-koreai vezető pénteken tüzérségi hadgyakorlatot kísért figyelemmel a két Korea közötti frontvonal és a keleti térség egységei harckészültségének felmérésére.

A Yonhap dél-koreai hírügynökség szerint ez volt az idén az első nagyobb észak-koreai fegyverteszt.

A kommunista állam tavaly 13 alkalommal végzett próbaindítást rakétákkal.

Phenjan újévi üzenetében az Egyesült Államokkal tavaly zátonyra futott atomfegyver-mentesítési tárgyalásokra utalva "újfajta hadászati fegyverre" és "megdöbbentő tényleges cselekedetre" figyelmeztetett.

Szakértők szerint az említett hadászati fegyver egy fejlett interkontinentális ballisztikus rakéta vagy egy tengeralattjáróról indítható ballisztikus rakéta lehet.