Belehalt a koronavírus-fertőzésbe Irán legfelsőbb vezetőjének tanácsadója

Iradzs Harirsi, Irán
Teherán, 2020. február 26. A 2020. február 26-án közreadott, február 24-i videofelvételről készült képen Iradzs Harirsi iráni egészégügyi miniszter-helyettes (b) és Ali Rabiei kormányszóvivő sajtótájékoztatót tart Teheránban. Az IRNA iráni hírügynökség szerint Harirsi megfertőződött a tüdőgyulladást okozó új koronavírussal. Kínán kívül eddig Iránban haltak meg a legtöbben a tüdőgyulladást okozó új koronavírustól, legkevesebb tizenkilencen. A bizonyítottan a koronavírustól fertőzöttek száma mintegy 140. MTI/AP/APTN
Vágólapra másolva!
A 71 éves Mohammad Mirmohammadi az első vezető tisztviselő, aki belehalt a járványba.
Vágólapra másolva!

Mohammad Mirmohammadi volt Ali Hámenei, Irán legfelsőbb vezetőjének tanácsadója, aki egy teheráni kórházban halt meg hétfőn. A tanácsadó az első vezető tisztviselő, aki belehalt a kórba, amely állítólag Irán több vezető személyét is érinti - írja a Sky News.

Február 26-án tettek közzé egy felvételt Iradzs Harirsi iráni egészségügyi miniszter-helyettes és Ali Rabiei kormányszóvivő korábbi sajtótájékoztatójáról, amelyen Harirsi beszéd közben a homlokát törölgeti. Az IRNA iráni hírügynökség akkor azt állította, Harirsi is megfertőződött a tüdőgyulladást okozó új koronavírussal.

A 2020. február 26-án közreadott, február 24-i videofelvételről készült képen Iradzs Harirsi iráni egészségügyi miniszter-helyettes és Ali Rabiei kormányszóvivő sajtótájékoztatót tart Teheránban. Az IRNA iráni hírügynökség szerint Harirsi megfertőződött a tüdőgyulladást okozó új koronavírussal Forrás: MTI/AP/APTN/-

Kínán kívül eddig Iránban haltak meg a legtöbben a tüdőgyulladást okozó új koronavírustól, eddig 54 áldozata van a kórnak. A koronavírussal fertőzöttek száma közel 1000 fő lehet - összegzi a portál.