Dél-Koreában bezártak a templomok a koronavírus miatt

2020.03.01. 17:36

A Vuhanból indult új koronavírus okozta Covid-19 járvány megfékezése érdekében Dél-Koreában bezártak a templomok, így sok helyen az interneten keresztül tartottak vasárnap istentiszteletet.

A dél-koreai katolikus egyház 236 éves történetében még soha nem volt példa arra, hogy országszerte az összes templomot bezárják. Ugyanakkor a buddhista templomokban is elmaradtak a szertartások. 

Védőruhát viselő egészségügyi alkalmazottak fertőtlenítik a székeket a koronavírus elleni védekezésül a szöuli Szongpa Kulturális Központban 2020. február 25-én.Forrás: MTI/EPA/Dzson Hon Kjun

Az ázsiai országban vasárnapra 586-tal emelkedett a fertőzöttek száma, és három halálos áldozatot követelt a vírus, amelynek így már összesen 20 halottja van Dél-Koreában. A hatóságok kifejezetten arra kérték az embereket, hogy maradjanak távol a tömegrendezvényektől, vallási szertartásoktól és politikai nagygyűlésektől.

A vasárnap rögzített új megbetegedések többségét Tegu városából jelentették, ahol az a keresztény gyülekezet működik, amely kapcsolatba hozható a kórokozó tömeges helyi terjedésével. A hívők közül többen jártak januárban Vuhanban, és a dél-koreai hatóságok vizsgálják, hogy ők hurcolták-e be a vírust Teguba, valamint azt is, hogy a gyülekezet tagjai között miért kezdett robbanásszerűen terjedni a vírus.